Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Po Baťovej ďalšia NÁLOŽ: Sulíkova sabotáž a politická poprava! Matovič nevynechal ani prezidentku Čaputovú

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zdá sa, že expremiér a minister financií Igor Matovič má stále čosi na srdci. Včera napísal opäť niekoľko statusov, v ktorých kritizoval šéfku ŠÚKL Zuzanu Baťovú. Neostalo však len pri nej a na paškál si opäť vzal aj opozíciu, Richarda Sulíka, prezidentku Zuzanu Čaputovú a ďalších.

Matovič v posledných dňoch opäť využíva svoju obľúbenú platformu, aby vyjadril svoje názory a pohoršenie. Novinárom však odpovedal až po dlhom vyhýbaní sa a práve to spustilo lavínu ďalšej kritiky. Zo strany verejnosti i zo strany Igora Matoviča. Centrom pozornosti sa stala šéfka ŠÚKL. Vo svojom poslednom "zhrňujúcom" statuse sa však obul do všetkých. 


Lynč, útok a útek: VIDEO Drsné vyjadrenie politológov! Matovič nič nepochopil, Heger je len jeho hovorca


Nevynechal ani prezidentku

Minister financií začal vyhratými palramentnými voľbami. "Napriek najhoršej pandémii od prvej svetovej vojny, nedali nám ani tých povestných sto dní a od prvej chvíle začali svoje útoky a manipulácie. Štvali, burcovali ľudí, ale napriek tomu sme sa držali až tak, že sme boli nasledujúci polrok najlepší z celej Európy," píše Matovič. 

VIDEO Matovič kritizoval šéfku ŠÚKL-u

Matovič včera zaútočil na novinárov a šéfku ŠÚKL-u: Jej vyjadrenie vraj bolo politikárčenie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pokračuje jeseňpu, kedy na Slovensku začali prudko rásť počty pozitívnych. "Prišiel som s ideou celoplošného testovania s cieľom zastaviť hrozivý nárast. Podarilo sa a podľa štúdie z naj vedeckého časopisu sveta - Science, z týždňa na týždeň sme tak znížili počet pozitívnych o 58%. Napriek eminentnej snahe médií, opozície a bohužiaľ aj pani prezidentky," napísal. 

Sulíkova sabotáž

Na rad prišiel Richard Sulík, s ktorým má Matovič konflikt prakticky od začiatku, no vzťahy sa vyostrili koncom minulého roka. "Následný hon proti mne a plošnému testovaniu nabudil nášho koaličného partnera natoľko, že začal v čase nárastu pozitívnych burcovať za otvorenie reštaurácií a barov... a k sabotáži nákupu životne dôležitých testov. Miesto ich nákupu si doprial spokojnú dovolenku v Dubaji," uviedol Matovič.

Po Baťovej ďalšia NÁLOŽ:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Smrteľný hriech

Opäť spomenul to, že celoplošné testovanie pred Vianocami sa nekonalo. "Až prišlo bez predvianočného testovania peklo, ktoré sme si všetci museli prežiť a prežívame," napísal a pokračoval nákupom vakcín, ktoré stáli za vládnou krízou a výmenou premiéra a ministra zdravotníctva. V "špičke testovania" podľa jeho slov spáchal smrteľný hriech.

Mysleli si, že odídem, no mne sa to páči

"Tajne som sa s Rusmi dohodol, že nám pomôžu s dvoma miliónmi vakcín... až naši koaliční "partneri" Sputnik na košickom letisku využili ako zámienku na moju a Marekovu politickú popravu... a mysleli si, že pokorený odídem do zabudnutia... lenže mne sa to takto začína páčiť ešte viac," napísal Matovič.

Po Baťovej ďalšia NÁLOŽ:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Posťažoval sa, že proti nemu stoja zoradené šíky ľudí. Nevynechal ani kritiku novinárov, ktorých podľa neho ovládla nenávisť. "Majú dnes už len jediný cieľ - moje absolútne pokorenie. Nepatrím do ich progresívneho sveta. Chyba v systéme," dodal s tým, že je bojovník a nevzdá sa.

OĽaNO mu kryje chrbát

Hnutie OĽaNO stojí za ministrom financií Matovičom a odmieta neadekvátne, "až hysterické" reakcie na jeho vyjadrenia. Minister podľa hnutia vyslovil svoj názor na konanie štátnej inštitúcie. Hnutie tak reagovalo na Matovičovu štvrtkovú tlačovú konferenciu k vakcíne Sputnik V, na ktorej kritizoval (ŠÚKL), jeho šéfku Zuzanu Baťovú, ale aj prezidentku Čaputovú a novinárov.

"Hnutie OĽaNO plne stojí za Igorom Matovičom. Komunikácia každého ministra vychádza z poznatkov, ktorými z titulu svojej funkcie disponuje. Naším cieľom je čo najrýchlejšie očkovať ľudí účinnými a bezpečnými vakcínami. Odmietame neadekvátne, až hysterické reakcie na Igora Matoviča, ktorý len vyjadril svoj názor na konanie štátnej inštitúcie, čo je snáď v demokratickej spoločnosti prirodzené," píše hnutie v stanovisku. 

Drsná kritika

Matovič vo štvrtok informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied. O stanovisku ŠÚKL v tejto súvislosti hovoril ako o politickom blude a opakovane kritizoval šéfku ŠÚKL. Prezidentku Čaputovú označil za zaujatú. Priznal, že zmluvu k nákupu vakcíny nečítal. Pripustil, že ruská strana žiada vrátiť vakcínu, pretože sme za ňu nezaplatili včas.

VIDEO Ľudia priniesli Baťovej stovky kvetov

Šéfku ŠÚKL-u Zuzanu Baťovu ľudia podporili stovkami kvetov (Zdroj: Instagram/ŠÚKL)

Na Matovičove slová reagovali viacerí politici. Postavili sa za šéfku ŠÚKL aj za ústav samotný. Podporu Baťovej vyjadrili napríklad strana SaS, ale aj šéfka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská. Viacerí ľudia jej priniesli počas dňa na ŠÚKL kvety. Poslanci z klubu SaS Ondrej Dostál a Radovan Kazda expremiéra Matoviča vyzvali, aby prestal s útokmi a svojím konaním neznižoval dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie našej krajiny.

Matovič v kritike Baťovej pokračoval aj v piatok na sociálnej sieti. "Zakrývať si oči pred krivdou voči výrobcovi vakcíny a zbožťovať páchateľku tejto krivdy dokáže len ten, komu sú pravda, zdravie a životy ľudí úplne ukradnuté," napísal a pripojil aj ilustračnú fotografiu kytice. 

Viac o téme: Igor MatovičKoronavírusZuzana ČaputováZuzana Baťová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu