Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prehodnotenie COVID automatu a testovania si ešte vyžaduje odbornú diskusiu

Očkovanie proti koronavírusu
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Prehodnotenie COVID automatu a testovacej stratégie si vyžaduje ešte odbornú diskusiu. Také je stanovisko po stredajšom zasadnutí pandemickej komisie pod vedením ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), ktorá rokovala o aktuálnej situácii v súvislosti s novým koronavírusom. Zároveň súhlasila s niekoľkými zmenami. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

"Prehodnotenie COVID automatu a testovacej stratégie si ešte vyžaduje odbornú diskusiu, finálny materiál bude predmetom rokovania najbližšieho zasadnutia Pandemickej komisie vlády SR," priblížila Eliášová.

Lengvarský tvrdí, že zverejnenie dokumentu o nákupe Sputnika musí prejsť právnou analýzou, očakáva skoré overenie od EMA (Zdroj: Topky/Maarty)

Pandemická komisia zároveň vyjadrila súhlasné stanovisko k niekoľkým zmenám. Testovanie na ochorenie COVID-19 v zmysle platného COVID automatu sa nebude vzťahovať na osoby, ktoré sú minimálne 14 dní po očkovaní druhou dávkou mRNA vakcíny (Pfizer/BioNTech, Moderna) alebo štyri týždne po očkovaní prvou dávkou vektorovej vakcíny (AstraZeneca). "Uvedené návrhy ešte musia prejsť rokovaním a následne schválením vládou SR," poznamenala Eliášová.

Viac o téme: TestovanieDiskusiaKoronavírusCOVID automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu