Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pán premiér Heger by mal reagovať! Hlas opäť kritizoval Matoviča: Je zbabelý odpovedať

Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby zastavil nebezpečné konanie svojho ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) a aby si od neho vyžiadal informácie o ceste do Moskvy i Budapešti. K jasnému stanovisku vyzýva aj šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS). Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

"Je absolútne neprijateľné, aby Igor Matovič pokračoval vo svojich svojvoľných krokoch v zahraničnej politike a odmietal o nich informovať tak najvyšších ústavných činiteľov, ako aj slovenskú verejnosť," poznamenal Hlas-SD. Korčok by mal dať podľa strany jasné stanovisko k tomu, že "zahraničná politika SR sa proti všetkým pravidlám, zákonom a zvyklostiam ocitla v rukách človeka, ktorý musel po roku opustiť úrad predsedu vlády pre svoje totálne zlyhanie a ktorému nedôveruje 82 percent ľudí na Slovensku".

Tlačová beseda ministra financií
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Matoviča označil Hlas-SD za najväčšieho slovenského konšpirátora, ktorý už niekoľko dní šíri bludy o tom, ako niekto na najvyšších miestach štátu vyvolal jeho odchod z premiérskeho kresla a spôsobili zásadné komplikácie vakcíne Sputnik V. "Expremiér je zároveň zbabelý odpovedať na oprávnené otázky médií a občanov, kto mu dáva mandát na kroky, ktoré absolútne svojvoľne podniká. Porušuje pri tom všetky svoje kompetencie a nesmierne nebezpečným spôsobom sa zahráva s bezpečnosťou a zahraničnopolitickým renomé Slovenska," uzavrel Hlas-SD.

Viac o téme: Igor MatovičPeter PellegriniEduard HegerHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu