Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stanislav Zvolenský sa stretol s Hegerom, bude hľadať riešenia na obnovu bohoslužieb

Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavský arcibiskup a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský sa v pondelok (29. 3.) popoludní stretol s Eduardom Hegerom (OĽANO), ministrom financií a povereným ministrom zdravotníctva a školstva. Heger uviedol, že sa pokúsi hľadať riešenie, aby sa pri dodržaní všetkých hygienických predpisov mohli čo najskôr obnoviť bohoslužby s účasťou veriacich. Informovala o tom Tlačová kancelária KBS.

Heger a predseda KBS hovorili spolu o situácii katolíckej cirkvi v čase trvania zákazu vychádzania. Arcibiskup informoval ministra o problémoch, s ktorými sa veriaci stretávajú počas lockdownu z dôvodu chýbajúcej výnimky pre individuálnu pastoračnú službu. "V dôsledku toho, žiaľ, opakovane dochádza k zatváraniu kostolov otvorených pre súkromnú modlitbu," uvádza KBS.

Heger podľa KBS prisľúbil, že predloží návrh, ktorým by individuálna duchovná starostlivosť bola primerane garantovaná, aj keď platí zákaz vychádzania. Zároveň sa pokúsi hľadať riešenie, aby sa mohli obnoviť bohoslužby za účasti veriacich čo najskôr, za dodržania všetkých hygienických predpisov.

Viac o téme: Stanislav ZvolenskýBohoslužbyEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu