Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prezidentka prijme demisiu premiéra Igora Matoviča dnes o 16. hodine

Igor Matovič a Eduard Heger
Igor Matovič a Eduard Heger (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v utorok (30. 3.) o 16.00 h. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Zostavením novej vlády poverí Eduarda Hegera (OĽANO), súčasného vicepremiéra a ministra financií.

Designovaný premiér oboznámil v pondelok prezidentku s výsledkom koaličných rokovaní. Informoval ju aj o podpisoch poslancov, ktorí sú ochotní podporovať vládu na základe štvorkoalície strán OĽANO, SaS, Sme rodina a Za ľudí.

"Dohodli sme sa, že zajtra prídem aj so súčasným premiérom, aby sme vykonali akt demisie a poverenia," uviedol Heger. "Prezidentke prinesiem aj zoznam mien novej vlády," priblížil Heger, ktorý dočasne vedie i rezorty zdravotníctva a školstva. Konkrétne zloženie nového vládneho kabinetu zatiaľ nechcel zverejňovať, mená chce najprv predstaviť hlave štátu.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala budúceho premiéra Eduarda Hegera (Zdroj: Topky/Maarty)

Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

Prezidentka zajtra prijme demisiu Igora Matoviča a zostavením novej vlády poverí Eduarda Hegera (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: DemisiaIgor MatovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu