Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VLÁDNA KRÍZA už bola takmer zažehnaná: Narušiť to môže nespokojnosť poslancov OĽaNO po slovách Matoviča!

Poslanec Ján Herák potvrdil, že Matovičov odchod vzbudil nespokojnosť u niektorých poslancov OĽaNO. Zobraziť galériu (2)
Poslanec Ján Herák potvrdil, že Matovičov odchod vzbudil nespokojnosť u niektorých poslancov OĽaNO. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aj keď sme boli včera svedkami veľkých odpustení a zmierení, či už na strane premiéra Igora Matoviča alebo predsedu SaS Richarda Sulíka, kríza zrejme aj tak celkom nekončí. List poslancov OĽaNO, ktorý koloval médiami pred týždňom má dohru a potvrdzuje sa, že s krokom Matoviča vymeniť sa s ministrom Eduardom Hegerom nesúhlasí časť vládnych poslancov!

Toto pre TV Markíza potvrdil poslanec obyčajných ľudí Ján Herák. OĽaNO má pritom poslancov viac ako 50. "Je to v štádiu riešenia, ale vnímame nespokojnosť s viacerými poslancami z klubu OĽaNO. Samozrejme, o tom, čo bolo včera prezentované, budeme ešte diskutovať interne v rámci nášho klubu. Zopár poslancov s tým nie je stotožnených a budeme radi, ak dostaneme jasnú odpoveď od nášho predsedníctva a ministrov. Nespokojnosť je evidentná,“ priznal Herák.

VLÁDNA KRÍZA už bola
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


MIMORIADNE V hre je už aj rozpad OĽaNO: Na verejnosť prenikol list vládnych poslancov!


List o nespokojnosti s demisiou Matoviča

Minulý týždeň pritom vyšlo najavo, že niekoľko poslancov za Matovičov klub súhlasí s listom, ktorý koloval v médiách a v ktorom vyjadrili nespokojnosť s požiadavkou, aby Matovič odstúpil z postu predsedu vlády. "Moje rozhodnutie je pevné a nemenné, nebudem súčasťou poslaneckého klubu, ktorý sa rozhodne hodiť lídra svojho hnutia cez palubu. Budem mať vážný problém stáť za takouto koalíciou, ktorej súčasťou bude taký poslanecký klub," píše sa v liste, ktorého autorom je doteraz neznámy poslanec OĽaNO. Ďalej sa v liste píše, že ak Matovič demisiu napokon skutočne podá, dotyční poslanci odídu z klubu OĽaNO. Podľa televízie TA3 malo byť týchto poslancov 15.

Viac o téme: PoslanciListDemisiaNespokojnosťIgor MatovičOĽaNOEduard HegerJán Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu