Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Deň učiteľov si pripomenuli aj viacerí politici, poďakovali sa im za ich prácu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prácu učiteľov a ich význam si v sobotu pripomenuli viacerí politici. Pri príležitosti Dňa učiteľov sa im poďakoval aj minister vnútra Roman Mikulec, pod ktorého rezort patria niektoré školy. V diskusnej relácii tak urobil Eduard Heger, ktorý je poverený riadením rezortu školstva. Ich prácu vyzdvihol aj expremiér a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Poďakovala sa im i členka parlamentného výboru pre vzdelávanie Mária Šofranko, exministerka spravodlivosti Mária Kolíková a podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Pripomenul si ich aj Smer-SD.

"Milí učitelia, rád by som Vám touto cestou, zaželal všetko dobré, veľa úspechov a úprimne verím a dúfam, že on-line vyučovanie čo najskôr opäť nahradí osobný kontakt so študentmi," prihovoril sa učiteľom Mikulec. Vysvetlil, že hoci rezort vnútra verejnosť vníma najmä ako silový, zamestnáva viac ako 10.000 zamestnancov škôl. Patria podeň bilingválne gymnáziá, špeciálne školy, diagnostické a liečebno-výchovné zariadenia, reedukačné centrá a pedagogické poradne.

Deň učiteľov si pripomenuli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Roman Mikulec - minister vnútra SR )

"Dnes, vystavení zložitým podmienkam vyučovania, robia naši učitelia všetko preto, aby odovzdali vedomosti generácii, ktorá je prinútená vonkajšími okolnosťami sa vzdelávať doma. Ďakujem všetkým učiteľom a pedagogickým pracovníkom, že to nevzdávajú a robia všetko preto, aby na Slovensku formovali vzdelaných a múdrych ľudí, ktorí raz budú hodnotovo a profesionálne budovať náš štát," uviedol Pellegrini.

Deň učiteľov si pripomenuli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Šofranko dodala, že Deň učiteľov je dňom vďaky všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školstva. "Byť učiteľom nie je povolaním, ale poslaním. Poslaním sprevádzať žiaka na ceste poznania, získavania vedomostí, kreovaním osobnosti a prípravy na život. Je to náročné, ale krásne," uviedla. Poďakovala sa preto všetkým, ktorí si toto poslanie vybrali. Zaželala im, aby boli pre žiakov zdrojom inšpirácie a motiváciou. Vďaku adresovala aj rodičom, ktorí sa počas pandémie a dištančnej formy vzdelávania stali zo dňa na deň "učiteľmi".

Deň učiteľov si pripomenuli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Mária Šofranko)

Smer-SD považuje Deň učiteľov za významný pre každého. "Pretože učitelia, ich vedomosti, zápal, vzácna trpezlivosť, nás formovali na celý život. Za to si zaslúžia našu úctu a úprimné poďakovanie. Dnešný deň je aj pripomenutím, že kvalitné vzdelanie sprostredkované skvelými učiteľmi dokáže ovplyvniť chod krajiny cez múdrosť a rozvážnosť jej čelných predstaviteľov. Ak vzdelanie týmto ľuďom chýba, trpí celá krajina," uviedla strana.

Deň učiteľov si pripomenuli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Viac o téme: UčiteliaPeter PellegriniRoman MikulecEduard HegerJuraj ŠeligaMária ŠofrankoDeň učiteľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu