Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pred OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii, uviedol Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Pred OĽANO, Sme rodina a Za ľudí stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii. Na sociálnej sieti to vyhlásil premiér Igor Matovič (OĽANO). Argumentuje neochotou strany SaS splniť podmienky na vyriešenie situácie.

VLÁDNA KRÍZA sa stupňuje: Matovič sa opäť pustil do Sulíka, rokovania viaznu na detinskej požiadavke

Rokovania podľa jeho slov viaznu "na detinskej novej dodatočnej požiadavke" Sulíka, že ak z vlády neodíde Matovič, vrátiť sa chce aj on. "Jasné, bude to náročnejšie v parlamente, ale osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce. Môj záväzok odísť z postu predsedu vlády, samozrejme, platí. Treba k tomu už len malý krôčik - spísať dohodu, že naše požiadavky budú rekonštruovanou koalíciou naplnené," uviedol v súvislosti s trojkoalíciou.

Dodal, že OĽANO zvolalo na sobotu večer posledné stretnutie štyroch koaličných strán. "Obávam sa, že Richard Sulík bude stále na svojej stoličke trvať," podotkol s tým, že aj v piatok (26. 3.) sa Sulík na stretnutí ukázal až "na doprosovanie sa" šéfa Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Po pár minútach mal odísť, pričom vyjadril požiadavku ostať vo vláde, ak v nej bude Matovič.

Premiér tvrdí, že na rokovaniach sa tri koaličné strany snažia dohodnúť, no šéf jednej strany "povýšil svoj vlastný osobný záujem nad záujem svojej strany, nad záujem Slovenska a na základe dodatočne vymyslenej požiadavky, ktorá mu má zabezpečiť stoličku na vláde, vytiahol svoju stranu z koalície a vlády".

Viac o téme: OĽaNOSme rodinaTrojkoalíciaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu