Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nakoniec zrejme meniť nebudú: Sme rodina si chce po neúspechu s Hlinkom ministerstvo práce nechať!

Sme rodina si plánuje ministerstvo práce ponechať
Sme rodina si plánuje ministerstvo práce ponechať (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Vládna koalícia sa počas marca zmietala v kŕčoch a demisie podávali zaradom aj jednotliví ministri. Medzi nimi, nečakane, aj exminister práce Milan Krajniak zo Sme rodina. Toho mal vo vláde premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) nahradiť jeho parlamentný náhradník Jozef Hlinka. No zrejme neprešiel sitom aj po rozhovore s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Začalo sa šuškať aj o tom, že hnutie Sme rodina ministerstvo vymení za iné, no zrejme tomu tak nebude.

Podľa informácií TV Markíza si totiž Sme rodina mieni rezort práce ponechať. Prezidentka Čaputová pritom minulý týždeň vymenovala Hegerov kabinet, no dočasným vedením rezortu práce poverila ministra dopravy Andreja Doležala. Jozef Hlinka sa ministrom nakoniec nestal.

Hnutie Sme rodina šokuje: Po tlačovkách Sulíka a Remišovej nakoniec odstupuje Krajniak! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Demisia ako blesk z jasného neba

V predchádzajúcej vláde Igora Matoviča na základe koaličnej dohody viedol rezort práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Ten však v marci po viacerých rošádach nečakane podal demisiu. Krajniak sa pritom v novej vláde, napriek tomu, že do svojich kresiel sa vracajú všetci ministri SaS a aj ostatných koaličných strán, nechystal vrátiť. Bol tak ďalším z dvoch ministrov, ktorí sa na svoje pozície nevrátili. Tým ďalším spomínaným je exminister zdravotníctva Marek Krajčí.

Sme rodina chcelo výmenu, kritizoval aj Linhart

Sme rodina malo po Hlinkovom odmietnutí uvažovať o výmene tohto rezortu za pôdohospodárstvo, ktoré má vo svojej gescií OĽaNO s ministrom Jánom Mičovským. O tejto možnosti hovoril ešte v nedeľu predseda Kollár. Mičovského pritom v poslednej dobe ostro kritizuje poslanec Sme rodina Patrick Linhart. Sám dokonca hovoril o výmene ako jedinom možnom riešení.

Kollár sa okrem iného tento týždeň musí s novým premiérom porozprávať aj o nominácii šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS), pretože tento post patrí tiež hnutiu Sme rodina. Funkcie sa po zadržaní kukláčmi NAKA vzdal ich nominant Vladimír Pčolinský.

Viac o téme: VládaMinisterstvo práceOĽaNOMilan KrajniakSme rodinaJozef Hlinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu