Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SaS sa odmieta zúčastňovať na rokovaniach: Strana očakáva Matovičovu demisiu

Strana SaS
Strana SaS (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Strana SaS sa nebude zúčastňovať na oficiálnych rokovaniach o riešení koaličnej krízy, až kým premiér Igor Matovič (OĽANO) nepodá demisiu. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Namiesto toho si však Igor Matovič pre seba vymýšľa novú stoličku a nezmyselný úrad, zatiaľ čo ja som dodržal moje slovo a odišiel z vlády," zdôraznil predseda SaS Richard Sulík. Zároveň sa ohradil voči tvrdeniam, že nevie ustúpiť. "Nás už nie je k čomu vyzývať, všetci sme odstúpili. Je to akiste nepochopenie situácie, keďže som sa ministerského kresla vzdal nielen ja, ale aj ostatní dvaja ministri za SaS. Napriek tomu počúvam z médií, ako ma Veronika Remišová vyzýva na odstúpenie," zdôraznil.

Odchod premiéra z funkcie žiadajú okrem SaS aj v strane Za ľudí. Premiér pripustil ochotu odstúpiť a pôsobiť ako člen vlády. Dal si viaceré personálne podmienky vrátane odchodu ministra hospodárstva Sulíka či ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Obaja následne odstúpili, vládu opustili aj zvyšní ministri za SaS, liberáli pozastavili účasť v koalícii. Vo vláde chýbajú aj ministri práce a zdravotníctva. Koalícia rieši otázku rekonštrukcie vlády a odchodu premiéra. Predsedu vlády vyzvala na demisiu aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Viac o téme: VládaKrízaDemisiaKoalíciaúčasťRokovanie Igor MatovičSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu