Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ivan z Horného Považia ostal sám na tri deti: KORONAVÍRUS mu vzal ženu, svokru i jej mamu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty images, TASR/AP)

DOMANIŽA – Koronavírus tvrdo zasiahol aj jednu z rodín na Hornom Považí. Ivan vo veľmi krátkom čase prišiel o manželku, svokru i jej matku a ostal sám na tri deti. Starosta obce preto urobil veľkorysý čin.

Rodinu z Domaniže postihlo obrovské nešťastie. V uplynulých týždňoch zomreli po nákaze novým koronavírusom jej traja členovia – babka, mama a dcéra Monika, ktorá nebola len manželkou, ale i matkou troch detí. Ivan tak ostal na výchovu detí vo veku 11, 10 a 3 roky sám.

Ivan z Horného Považia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ivan B.)

„So svojím manželom Ivanom mali srdce na pravom mieste. Dve deti, chlapcov Riška a Majka, si osvojili, dali im domov a nekonečnú lásku. Pred necelými tromi rokmi sa im narodila malá Ninka. Radosť a šťastie v rodine však vystriedal obrovský smútok. Žiaľ, v dobe pandémie sa nakazili nebezpečným koronavírusom. Najskôr zomrela Monikina mama, neskôr babka. Ona sama niekoľko týždňov bojovala na covidovom oddelení považskobystrickej nemocnice, no svoj boj nakoniec prehrala,“ napísal na sociálnej sieti starosta Domaniže.

Rodina sa ocitla vo veľmi náročnej situácii. Starosta sa preto rozhodol podať pomocnú ruku prostredníctvom zriadenia dvoch účtov. „Jeden je transparentný, kde sú darcovia zverejnení, a druhý je pre tých, ktorí chcú prispieť anonymne. Taktiež je možné osobne na obecnom úrade vložiť peniaze do pokladne alebo anonymne do zapečatenej urny. Na všetko bude dohliadať kontrolórka obce,“ uviedol a podotkol, že Ivan zostal sám na tri deti, dom a hypotéku.

„Preto mu v tejto situácii určite pomôže každé euro. Viem, že v Domaniži pomoc druhému nie je cudzia a že sa jej obyvatelia vedia spojiť pre dobrú vec, verím, že to tak bude aj v tomto prípade,“ dodal starosta.  


Číslo transparentného účtu na pomoc Ivanovi a jeho deťom: SK03 0900 0000 0051 7395 9482

Číslo účtu pre anonymných darcov: SK03 5600 0000 0028 0818 9028

Ivan z Horného Považia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Domanizan)

Viac o téme: PomocRodinaSmrťSlovenskoKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu