Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Proti nenávisti možno bojovať len vzdelávaním mladých, myslí si Naď

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pandémia ešte viac prehĺbila nenávistné prejavy a nepriateľské diskusie v spoločnosti. Preto je dôležité zamerať sa na osvetu a vzdelávanie mladej generácie, aby si tieto nebezpečenstvá uvedomovala. Pri príležitosti 79. výročia prvého transportu Židov zo Slovenska to pripomenul dočasný minister zahraničných vecí a európskych záležitostí a minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

"Je potrebné mať na pamäti, že to, čo sa začalo slovami nenávisti, často v minulosti vyústilo do fyzického napádania a v prípade holokaustu aj do masového vraždenia. Aj preto je dôležité zamerať sa na osvetu a vzdelávanie mladej generácie, aby si tieto nebezpečenstvá uvedomovala. Je našou povinnosťou byť ostražitý voči všetkým nenávistným prejavom už pri ich zárodku," uviedol Naď.

Pripomenul, že krajina radí medzi svoje priority boj proti všetkým formám rasizmu, xenofóbie a intolerancie a podporuje slobodu náboženského vyznania. Dievčenským transportom z Popradu do koncentračného tábora Auschwitz sa začala 25. marca 1942 prvá vlna deportácií zo Slovenska, počas ktorých bolo vypravených 57 transportov a v nich 57.752 Židov.

Viac o téme: Mladí ľudiaVzdelávanieJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu