Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Šofér-zabijak trápi rodinu už štyri roky

Vasiľ Hunder sa už druhý raz snaží o obnovenie procesu, v ktorom bol odsúdený na 10 rokov.
Vasiľ Hunder sa už druhý raz snaží o obnovenie procesu, v ktorom bol odsúdený na 10 rokov.

HUMENNÉ - Nekonečný príbeh plný zúfalstva a nešťastia pokračuje. Muž, ktorého právoplatne odsúdili na 10 rokov väzenia za to, že šoféroval opitý a spôsobil smrť piatich ľudí, sa pokúša o obnovu procesu.

Včerajšie pojednávanie bolo odročené, ale odsúdený tým jatrí rany pozostalých, ktorí sa dodnes nevedia zmieriť s krutým osudom svojich príbuzných. Päť ľudí, vrátane malej, len 8-mesačnej Sofinky, zomrelo na Štefana v roku 2003 v Belej nad Cirochou (okr. Snina). Sedeli v staručkej škodovke. Zrazu sa prirútil džíp Hyunday Santa Fé, ktorý prešiel do protismeru a škodovku zvalcoval ako tank. Za volantom hyundaya podľa všetkých doterajších rozsudkov sedel Vasiľ Hunder, bývalý policajt z Michaloviec.

Muž, ktorý bol v čase nehody opitý - namerali mu vyše jedného promile alkoholu - však neustále tvrdí: "Som nevinný. Ja som nešoféroval!" Podľa neho mal vozidlo viesť neznámy muž, ktorému za to zaplatil, lebo pred jazdou pil alkohol. "Záhadou" je, že neznámeho šoféra po nehode nik nevidel, ale svedkovia potvrdili, že pri aute spozorovali V. Hundera. Ten však trvá na svojom a snaží sa súdne konanie obnoviť.

"Prečo tak trápi našu rodinu? Viac ako štyri roky neustále chodíme len na cintorín a na súdy," vraví so smútkom v hlase Marta Cürösová, ktorej v škodovke zahynuli traja príbuzní. Rodina sa doteraz nevie s ich stratou vyrovnať. "Naozaj nerozumiem, o čo tomu človeku ide. Prečo si vymýšľa, že má nové dôkazy? To už nikdy nebudeme mať pokoj? Chce nás celkom utrápiť?" pýta sa M. Cürösová. V. Hunder sa totiž pokúša už o druhé obnovenie procesu. Jeho prvý pokus súd zamietol ako neodôvodnený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu