Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na jar si budeme musieť počkať: Chladné počasie ešte neodchádza! POZOR na sneh a poľadovicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

BRATISLAVA - Hornatejšie časti Slovenska sú miestami pokryté čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom hrúbky od jedného do troch centimetrov. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Cestári upozorňujú, že na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať poľadovica. Všetky sledované diaľničné úseky v krajine sú zjazdné. Na obchvate R3 Trstená je vrstva kašovitého snehu hrúbky jeden centimeter.

Rovnako so snehom treba počítať aj na horských priechodoch Branisko, Vernár, Podspády, Huty, Javorník a Homôlka. SSC dodala, že cesta III/2250 od Dolného Kubína na Bziny je z dôvodu zosuvu skál uzavretá do odvolania.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk

Chladné počasie potrvá zrejme ešte týždeň

Slováci musia rátať s chladným počasím ešte približne týždeň. Na sociálnej sieti na to upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Dôvodom je podľa meteorológov prúdenie chladného vzduchu od severu, ktoré postupne silnie, čo sa prejavuje aj na teplotách. "Chladný vzduch k nám bude prúdiť ešte približne týždeň. Až potom sa začneme opäť blížiť k dlhodobému priemeru," dodal hydrometeorologický ústav.

Viac o téme: SnehHorySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu