Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najvyšší súd bude rozhodovať o odvolaní prokurátora v prípade Martina Kvietika

Juraj Kožuch, Martin Kvietik
Juraj Kožuch, Martin Kvietik (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR bude v utorok 23. marca rozhodovať o odvolaní prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý nezobral Martina Kvietika do väzby. Termín verejného zasadnutia je naplánovaný na 13.00 h.

"Verejné zasadnutie sa vykoná bez obmedzení za dodržania protipandemických opatrení," uviedla v stredu hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. ŠTS o tom, že obvinený finančník nebude stíhaný väzobne rozhodol v pondelok (15. 3.). Následne Martin Kvietik opustil budovu ŠTS, dovtedy bol policajne zaistený. Jeho advokát Dušan Ivan zdôrazňuje, že po tom, čo jeho klienta NS SR prepustil z väzby jeho opätovné zadržanie a návrh na väzbu znamená, že by súd musel v tej istej veci rozhodnúť opätovne. Nový skutok, pre ktorý bol Martin Kvietik obvinený je súčasťou tzv. pokračovacieho deliktu, ide tak stále o rozhodovanie v tej istej veci.

Martina K. obvineného v kauze Dobytkár vo štvrtok 11. marca krátko po prepustení z väzby po rozhodnutí NS SR v Leopoldove zadržali a obvinili ho. Nové obvinenie sa týka skutku ešte z roku 2017 a opiera sa o výpovede dvoch svedkov. Podľa mediálnych správ mal Martin Kvietik prijať úplatok vo výške 180.000 eur za sprostredkovanie agrodotácií.

Viac o téme: ProkurátorNajvyšší súdMartin KvietikDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu