Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pavol Naď je jediným kandidátom na voľbu šéfa Najvyššieho správneho súdu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Jediným kandidátom na voľbu prvého šéfa Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR je predseda správneho kolégia Krajského súdu (KS) v Košiciach Pavol Naď. Oprávnené subjekty mohli podávať návrhy v piatok (19. 3.) do 14.00 h. Potvrdila to hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

"Dostali sme dva návrhy, ale na tú istú osobu. Prišiel návrh Sudcovskej rady KS v Košiciach, druhý návrh podali Martin Michalanský a Ján Mazák, teda ja, ako členovia Súdnej rady," poznamenal v piatok predpoludním Mazák s tým, že Naď nad prijatím návrhu najskôr váhal. Mazák zdôraznil, že pozícia predsedu NSS SR je mimoriadne zodpovedná, náročná, ale súčasne aj užitočná pre to, aby sa z NSS SR, ktorý je zatiaľ len na papieri, stal fungujúci súd.

Voľba kandidáta na predsedu NSS SR sa má uskutočniť 20. apríla. Pôvodne sa mala konať 2. marca, ale jediný uchádzač Jaroslav Macek vzal späť súhlas s kandidatúrou. Vznik NSS SR priniesla minuloročná reforma justície. NSS SR má mať postavenie ako Najvyšší súd SR v oblasti správneho práva. Okrem iného naň prejdú kompetencie disciplinárneho stíhania sudcov i prokurátorov a v určitom rozsahu aj ostatných právnických profesií. Sídliť má v Bratislave a funkčný má byť od 1. augusta 2021.

Viac o téme: Súd Najvyšší správny súdPavol Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu