Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najvyšší súd vytýčil termín v prípade bossa takáčovcov Ľubomíra Kudličku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - O odvolaní v prípade bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Ľubomíra Kudličku alias Kudlu, odsúdeného za vraždu, bude Najvyšší súd (NS) SR rozhodovať 14. apríla. Vyplýva to z rozpisu činnosti súdu.

Ľubomíra Kudličku odsúdil Špecializovaný trestný súd 6. novembra 2020 na 25 rokov väzenia v zariadení s maximálnym stupňom stráženia. Uznal ho za vinného z objednávky vraždy Romana Krajčiho z roku 2006. Podnikateľa rozstrieľalo vražedné komando sátorovcov na čele s bosom Ľudovítom Sátorom a odsúdeným viacnásobným vrahom Zsoltom Nagyom alias Čontym. Motívom mali byť skrížené podnikateľské záujmy týkajúce sa lyžiarskeho strediska Malinô Brdo s obžalovaným, ktorý mal za objednávku vraždy zaplatiť tri milióny korún.

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal bosom skupiny Kudla.

Viac o téme: TakáčovciNajvyšší súdĽubomír Kudlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu