Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf diplomacie Korčok na návšteve Turecka: V Ankare si uctil pamiatku Alexandra Dubčeka

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok začal svoju pracovnú návštevu Turecka položením kytice pri buste hlavného protagonistu Pražskej jari Alexandra Dubčeka Zobraziť galériu (2)
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok začal svoju pracovnú návštevu Turecka položením kytice pri buste hlavného protagonistu Pražskej jari Alexandra Dubčeka (Zdroj: TASR/Tomáš Bokor/MZVEZ SR)

ANKARA - Slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok odštartoval v utorok pracovnú návštevu Turecka uctením si pamiatky hlavného predstaviteľa Pražskej jari Alexandra Dubčeka. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Šéf slovenskej diplomacie položil kyticu pri Dubčekovej buste, ktorá sa nachádza v parku nesúcom jeho meno. "V tureckej metropole je dokonca aj Dubčekova ulica, po turecky Dubçek Caddesi," priblížil Korčok.

Minister zahraničných vecí a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Tomáš Bokor/MZVEZ SR)

Dubček pôsobil ako československý veľvyslanec v Ankare v roku 1970, aj keď len niekoľko mesiacov. "No o to viac ma potešilo, že jeho meno v tejto krajine doteraz rezonuje," vyjadril sa Korčok.

Viac o téme: TureckoAlexander DubčekIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu