Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

POZOR na novú praktiku podvodníkov! Dostali sa až k platobnej karte inzerujúcej Slovenky, polícia priblížila detaily

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Žene ostali oči pre plač. Terčom podvodu sa stala po tom, ako ju dosiaľ neznámy páchateľ kontaktoval ohľadom záujmu o produkt, ktorý ponúkala cez inzertný portál. Polícia opísala, ako sa podvodníci dostali až k jej platobnej karte.

Bratislavskí policajti zaznamenali nový modus operandi, ktorým sa podvodníci dostali k údajom z platobnej karty poškodených a neoprávnene z nich vykonali platby.

Čítajte aj: Podvodníci počas pandémie zašli ešte ďalej: Polícia priblížila ich nechutnú praktiku páchanú na senioroch

Opísali prípad ženy, ktorú neznámy páchateľ kontaktoval kvôli inzerátu na známom inzertnom portáli. „Neznámy páchateľ prejavil záujem o ponúkaný tovar a so ženou si dohodol kuriérsku službu, s čím poškodená žena súhlasila. Neznámy páchateľ jej následne zaslal odkaz na internetovú stránku, na ktorej sa mala poškodená zaregistrovať za účelom oboznámenia kuriérskej služby s obsahom zásielky a dodacou adresou,“ spresnili muži zákona.

POZOR na novú praktiku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Žene sa na stránke zobrazilo aj okno platobnej brány, kde zadala údaje týkajúce sa platobnej karty. Následne jej prišla informácia z banky o zablokovaní platobnej karty z bezpečnostných dôvodov, ako aj informácia o platbe vo výške takmer 490 eur, ktorú však nezadávala ani nevykonávala.

Vyšetrovateľ už v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. „Vyzývame všetkých, ktorí využívajú nákup cez internet, aby zvážili, komu, akej spoločnosti a stránke zadajú údaje o svojej platobnej karte. Je potrebné nakupovať len na overených webových portáloch,“ zdôraznila polícia.

Viac o téme: PodvodKartaPlatobnáInzerátúdajePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu