Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zadržanie muža na zastávke v Bratislave terčom HOAXU: Polícia vysvetlila, čo presne sa stalo

Polícia upozornila na hoax Zobraziť galériu (3)
Polícia upozornila na hoax (Zdroj: Getty Images, FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA – V spojitosti s pandémiou covidu-19 sa na Slovensku roztrhlo vrece s konšpiráciami. Medzi hoaxy patrí aj príspevok istého Roberta Šenka, ktorý na sociálnej sieti uviedol, že bratislavskí policajti zadržali vodiča MHD, lebo v blízkosti zastávky fajčil a nemal rúško. Podľa ochrancov zákona však šlo o arogantného muža porušujúceho protiepidemiologické opatrenia.

Užívateľ pod menom Robert Šenk na sociálnej sieti Facebook tvrdil, že policajti pod Mostom SNP zadržali šoféra MHD, lebo fajčil a nemal nasadené rúško. To podľa polície bojujúcej proti hoaxom nie je pravda. Ochrancovia zákona v reakcii vysvetlili, čo presne sa stalo.

Čítajte aj: Nechutné zneužitie smrti úradníčky (†56) na propagandu: Ministerstvo už toho má dosť! Žena nezomrela kvôli vakcíne

„Muž bol podrobený štandardnej kontrole ohľadom zákazu vychádzania. Keďže sa nachádzal v blízkosti zastávky MHD, bol upozornený, že je to miesto, kde je zakázané fajčiť. Osoba reagovala, že jej to je jedno,“ ozrejmili policajti s tým, že muž sa vyjadroval v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia.

Polícia upozornila na hoax
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Ako informovali ďalej, muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi, od ktorých sa začal vzďaľovať. „Rovnako ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Za účelom podania vysvetlenia svojho konania bol vyzvaný, aby sa dostavil na najbližšie policajné oddelenie. Keďže odmietol a začal odchádzať, policajti postupovali voči nemu štandardným postupom,“ priblížili zástupcovia zákona.

Polícia navyše tvrdí, že užívateľ pod menom Robert Šenk chcel svojím príspevkom vytvoriť z arogantnej osoby obeť, skresliť štandardný postup policajtov na neprimeraný zásah voči nevinnej obeti, navodiť dojem, že policajti preháňajú a utláčajúc verejnosť a vyvolať vášne a získať čo najviac zdieľaní na svojom facebookovom účte.

Dopravný podnik potvrdil, že išlo o vodiča MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) uviedol, že pri utorkovom (2. 3.) incidente, ku ktorému došlo krátko po 8.45 h na zastávke Most SNP, išlo o vodiča bratislavskej MHD. „Situácia nás nesmierne mrzí a robíme všetko pre to, aby sa už neopakovala. S dotyčným vodičom už mal jeho nadriadený rozhovor. Viac informácií k vzniknutej situácii nebudeme poskytovať, nakoľko je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Viac o téme: ZastávkaRúškoHoaxPolícia SlovenskoKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu