Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodičia detí z trenčianskej školy: Žiakom sa kvôli videu vyhrážali!

Šiestaci na videu zachytili učiteľa Dušana Pelecha, ako bije ich spolužiaka.
Šiestaci na videu zachytili učiteľa Dušana Pelecha, ako bije ich spolužiaka.

TRENČÍN - Deťom, ktoré nakrútili na mobil agresívneho pedagóga Dušana Pelecha (65), ako mláti ich spolužiaka, sa mali učitelia vyhrážať. Tvrdia to rodičia žiakov 5. ZŠ v Trenčíne. Ak by videá z mobilov nevymazali, dostali by vraj dvojky zo správania.

"Moje dieťa chodí do spomínanej triedy. Pán učiteľ nebil po prvýkrát. Nebil len chlapcov, ale aj dievčatá, po ktorých hádzal predmety," povedala jedna z matiek. Podľa nej, keď deti video ukázali triednej učiteľke, vyhrážala sa im, že za jeho zverejnenie dostanú dvojky zo správania. "Veľmi dobre o tom vedela, ale nezasiahla," dodala.

Prípadom agresívneho pedagóga sa už zaoberá aj zriaďovateľ školy - mesto Trenčín. "Oslovíme riaditeľa školy, aby podal vysvetlenie, ako sa čosi také mohlo stať," povedal prednosta trenčianskeho mestského úradu František Sádecký. Zriadovateľ školy chce podniknúť kroky, aby sa podobné veci nediali a incident sa neskončil len odchodom učiteľa, ktorému sa aj tak skončila pracovná zmluva.

"To nie je riešenie. Plánujeme stretnutie s vedením škôl a spoločne budeme hľadať možnosti, ako pomôcť učiteľom odolávať psychickému tlaku," dodal. Polícia sa prípadom nezaoberá. Neprijala žiadne oznámenie a zatiaľ nezačala konať ani na základe medializovaných informácií.

Video s agresívnym učiteľom Dušanom Pelechom (65) sa dostalo na verejnosť minulý týždeň. Žiaci šiestej triedy ho nakrútili na mobil, keď uštedril jednému z ich spolužiakov dve rany po temene hlavy. Učiteľ pre Nový Čas potvrdil, že žiaka udrel. Podľa neho ho ale vyprovokoval.

REAKCIE ČITATEĽOV

Dnes si nikto neváži toho druhého. Dieťa si vážiť učiteľa ako autoritu nebude, keď nemá úctu k rodičom. Alebo keď rodič dá zakaždým za pravdu jemu a ani na um mu nepríde skúsiť sa vžiť do kože učiteľa.

A učitelia sú bez viny? Všetci už akoby zabudli, že boli žiaci. Nie som za to, aby si žiaci k ním dovoľovali, ale nie je pedagóg ako pedagóg! Sťažujú sa, akú majú pri práci s deťmi psychickú ujmu.

Každý rodič by sa mal zamyslieť, či by mu bolo dobre vidieť svoje dieťa ako fackovacieho panáka. Každý vyjadruje strach nad samovraždami detí a pritom sami schvaľujú psychické a fyzické týranie detí.


Učiteľ mláti žiaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu