Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výzva pre Remišovú a Sulíka: Progresívne Slovensko žiada odchod premiéra! Ak neuspejú, musia odísť

Tlačová konferencia Progresívneho Slovenska Zobraziť galériu (15)
Tlačová konferencia Progresívneho Slovenska (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné Progresívne Slovensko žiada odchod Igora Matoviča z postu premiéra alebo zásadnú rekonštrukciu vlády. Hnutie spustilo internetovú podpisovú kampaň, v nej občanov vyzýva na to, aby vyjadrili súhlas s odchodom premiéra. Podpisy chce adresovať predsedom koaličných strán SaS a Za ľudí - Richardovi Sulíkovi a Veronike Remišovej.

Chce ich cez kampaň požiadať, aby dosiahli výmenu premiéra alebo odišli z jeho kabinetu. Hnutie nechce, aby jedinou alternatívou nesúhlasu s vládou bolo referendum iniciované Smerom-SD a Hlasom-SD, preto spustilo vlastnú podpisovú akciu.

PS adresovalo výzvu Remišovej a Sulíkovi, hnutie žiada odchod premiéra (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Stačilo! Chceme výmenu premiéra

Na webe s názvom stacilo.uz môžu ľudia vyjadriť svojím podpisom súhlas s odchodom premiéra. "Vyzbierané podpisy neadresujeme samotnému premiérovi. Chceme sa v mene všetkých podpísaných obrátiť na pani Remišovú a pána Sulíka a požiadať ich, aby docielili výmenu premiéra. A ak v tom z akýchkoľvek dôvodov neuspejú, aby obe strany odstúpili z vlády," vysvetlila na utorkovej tlačovej konferencii predsedníčka PS Irena Bihariová.

Tlačová konferencia Progresívneho Slovenska
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Strany SaS a Za ľudí podľa PS doteraz odmietali ráznejšie kroky voči premiérovi a ani tým nepodmieňovali svoje zotrvanie vo vláde. "Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní a experimentov Igora Matoviča. Jeho zotrvanie vo funkcii premiéra je už podľa nás neudržateľné a chceme, aby mu to touto formou povedali aj občania," vyhlásila Bihariová s tým, že poslednou kvapkou bol nákup ruskej vakcíny Sputnik V. "Je to neakceptovateľné hazardovanie s ľudskými životmi a zdravím, pretože sprístupňuje občanom vakcínu, ktorej bezpečnosť a účinnosť nie je potvrdená," dodala šéfka progresívcov.

Tlačová konferencia Progresívneho Slovenska
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bihariová vyhlásila, že najväčšou hrozbou návratu vlády Roberta Fica je Igor Matovič. "Nechceme tento scenár, nechceme, aby mali ľudia pocit, že jediné, čo im ostalo, je referendum Hlasu a Smeru. Pripravili sme preto podpisovú akciu, vlastný referendový nástroj," uzavrela.

Tlačová konferencia Progresívneho Slovenska
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: VládaIgor MatovičProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu