Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrejme už našiel nové pôsobisko: Odídenec zo Za ľudí koketuje s progresívcami, družná FOTO s Bihariovou

Bihariová má zrejme nového sympatizanta. Zobraziť galériu (2)
Bihariová má zrejme nového sympatizanta. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V politike to už raz tak býva, že po ostrých konfliktoch to už jedna zo strán nevydrží a odkráča preč. Odchod počas týchto dní oznámil aj už bývalý predseda parlamentného Výboru pre zahraničné veci a európske záležitosti a poslanec Za ľudí Tomáš Valášek. Klub tak už po odchode Miroslava Kollára prišiel aj o ďalšieho člena a strana sa otriasa v základoch. Valášek však na rozdiel od Kollára, zdá sa, našiel útechu a pochopenie v jednom z mimoparlamentných klubov!

Odídený Valášek sa totiž odrazu objavil po boku Ireny Bihariovej - predsedníčky mimoparlamentného Progresívneho Slovenska, ktoré sa minulý rok len tak-tak nedostalo do parlamentu. Na tom by nebolo nič zlé, veď tak isto sa po Bihariovej boku objavila aj vicepremiérka Za ľudí Veronika Remišová. Rozdiel je však v tom, že Valášek je čerstvý odídenec z vlády Igora Matoviča a jej aktuálny kritik.

Zrejme už našiel nové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Progresívne Slovensko)

Na viacerých otázkach si sadli

Už nezaradený Valášek sa tak na piatkovom stretnutí rozprával s Bihariovou aj o budovaní európskej alternatívy. “Zhodli sme sa, že výmena premiéra Igora Matoviča je už nevyhnutná, pretože jeho zmätočné riadenie krajiny ubližuje Slovensku doma a v zahraničí,” povedal po stretnutí s Bihariovou Valášek.

PS adresovalo výzvu Remišovej a Sulíkovi, hnutie žiada odchod premiéra (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matoviča definitívne opustil a pripojil sa k výzve za jeho odchod!

Nie je žiadnou novinkou, že PS organizuje kampaň za odchod premiéra Igora Matoviča z funkcie. Valášek je očividne už v plnom opozičnom nastavení a bez váhania sa k tejto výzve pridal!  "S pánom Valáškom sme si hodnotovo blízki, naše pohľady sa zhodujú v chápaní potrieb a priorít Slovenka: obaja považujeme za nevyhnutné, aby slovenská politika čo najviac prispievala k liberálnej, zelenej, proeurópkej a modernej budúcnosti krajiny. Veľmi si vážim každého ministra či poslanca, ktorý má odvahu pomenovať veci pravdivo, a ktorý sa rozhodol uprednostniť vlastnú morálnu integritu pred legitimizovaním obrovského zlyhávania vlády,” povedala po stretnutí s odídeným Valáškom šéfka PS Bihariová.

Podľa nej sa dnes už nedá zatvárať si oči pred tým, že premiér svojim spôsobom riadenia krajiny prispieva k rastúcej nedôvere nielen voči jeho osobe, ale žiaľ, tým pádom aj voči opatreniam, ktorými chaoticky riadil pandemickú krízu.

Valášek sa tak ešte nestal definitívnym členom opozičného a zatiaľ mimoparlamentného tábora PS, no tieto jeho kroky môžu v mnohom nasvedčovať, že by sa v budúcnosti teoreticky mohol ocitnúť aj na kandidátke progresívcov. Všetko je zatiaľ otvorené.

Viac o téme: OdchodTomáš ValášekProgresívne SlovenskoZa ľudíIrena Bihariová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu