Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Michalovi Trubanovi práve praskli nervy: Toto už nespraví tlačovka, je nutný okamžitý odchod!

Michal Truban a Marek Krajčí Zobraziť galériu (3)
Michal Truban a Marek Krajčí (Zdroj: TASR - Pavol Zachar, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban sa v týchto dňoch, kedy pandémia vrcholí, rozhodol, že už nemôže tolerovať aktuálny stav. Preto sa rozhodol adresovať razantnú výzvu ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽaNO). Chce jeho okamžitý odchod!

Krajčího na odstúpenie vyzval v statuse a sarkasticky ho nazval "pasažierom". "Minister Krajčí sa v tejto kríze nespráva ako manažér, ale ako pasažier, ktorý sa s tým celým už len odovzdane vezie," začal Truban.

Do vývrtky ho dostal predĺžený núdzový stav

To, čo Trubana tak vytočilo súvisí s dnešným dianím v parlamente, kedy poslanci hladko presadili predĺženie núdzového stavu do polovice marca. "Dôvody na dnešné predĺženie už 5-mesačného núdzového stavu sú aj dôvody na odstúpenie ministra zdravotníctva. Núdzový stav v druhej vlne vyhlásili prvýkrát od 1. októbra. Vtedy bol kumulatívny počet obetí 54. Po 5 mesiacoch je obetí už takmer 7 tisíc a pribúdajú najrýchlejšie na svete," myslí si Truban.

Michalovi Trubanovi práve praskli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)


KORONAVÍRUS Je rozhodnuté! Poslanci schválili predĺženie núdzového stavu


Už nebudú stačiť tlačovky s vedcami, je nutná výmena

Truban už nevidí iné východisko ako inú vedúcu osobu v oblasti zdravotníctva. "Ak chceme tento strašný trend otočiť, nebude stačiť sprísnenie pár opatrení a tlačovka s vedcami. Vláda potrebuje predovšetkým obnoviť dôveru verejnosti v to, že vie čo robí. Inak pôjdu výzvy na zomkýnanie sa a obnovenie rešpektu k pravidlám do prázdna. Výmena ministra je toho nutnou podmienkou," vyzval Krajčího Truban.

Michalovi Trubanovi práve praskli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Michal Truban)

Viac o téme: OĽaNOMichal TrubanMarek KrajčíProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu