Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Víkendové testovanie Karlovej Vsi vykázalo pozitivitu 0,46 percenta

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA - V bratislavskej Karlovej Vsi otestovali počas soboty (20. 1.) a nedele na odberových miestach zriadených samosprávou 6336 ľudí.

Infekciu novým koronavírusom zistili u 29 testovaných. "Percentuálna pozitivita za víkend je na úrovni 0,46 percenta," dodala samospráva na sociálnej sieti.

Pozitivita testov počas víkendu bola v Stupave pod 0,5 percenta

Pozitivita počas víkendového testovania v Stupave sa drží pod pol percentom prípadov. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti. "V sobotu (20. 2.) sa otestovalo 1833 osôb, pozitívne výsledky na nový koronavírus malo osem z nich. Pozitivita bola na úrovni 0,44 percenta," uviedla samospráva.

KORONAVÍRUS Víkendové testovanie Karlovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

Do nedeľňajšej 14.00 h sa otestovalo 1248 občanov. "Pozitívne testy na koronavírus mali šiesti, čo znamená pozitivitu 0,48 percenta," dodalo mesto. V Stupave je k dispozícii počas víkendu šesť odberových miest. Mesto informovalo, že vzhľadom na personálne a organizačné možnosti i finančné náklady pre samosprávu zabezpečuje plošné víkendové testovanie vo svojej réžii poslednýkrát.

V Jelšave cez víkend otestovali 898 ľudí, pozitivita bola 2,67 %

Dovedna 898 ľudí otestovali na ochorenie COVID-19 počas tohto víkendu na odbernom mieste v Mestskom dome kultúry v Jelšave v Revúckom okrese. Pozitívnych bolo 24 osôb, čo predstavuje pozitivitu 2,67 percenta. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Kolesár.

„Oproti minulotýždňovému kolu sa situácia trochu zlepšila, nesmie nás to však 'učičíkať'. Nepoľavme, prosím, v dodržiavaní opatrení, stále patríme medzi najviac 'pliagou zamorené' okresy,“ apeloval primátor.

Viac o téme: TestovaniePandémiaBratislavaKarlova VesKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu