Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Viaceré základné školy v Bratislave otvoria budúci týždeň svoje brány

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Viaceré základné školy v najväčších bratislavských mestských častiach otvoria brány pre svojich žiakov aj budúci týždeň. Potvrdili to hovorcovia jednotlivých miestnych samospráv.

"Školy a škôlky v Starom Meste ostávajú otvorené v rovnakom režime ako doteraz. Jediná materská škola Ferienčíkova ostáva aj ďalší týždeň zatvorená," uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove. Poznamenal, že ešte vo štvrtok (18. 2.) otestovala mestská časť v spolupráci s Biomedicínskym centrom Slovenskej akadémie vied (SAV) zamestnancov školských zariadení. "Okrem antigénových testov sa realizovali aj PCR testy," doplnil.

Pre všetkých žiakov prvého stupňa otvára od pondelka (22. 2.) aj mestská časť Ružinov. "Zatvorené ostanú len tie, kde sa objavili prípady pozitivity," podotkla Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Rovnako mestská časť Nové Mesto otvára budúci týždeň prvý stupeň niektorých základných škôl, a to na Kalinčiakovej ulici a na ulici Za kasárňou. Otvorené by mali byť aj materské školy na Kalinčiakovej a Šancovej ulici. "Pre rodičov z kritickej infraštruktúry budú naďalej k dispozícii základné školy na Cádrovej a Riazanskej ulici a škôlky na Cádrovej a Letnej ulici," priblížil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Do školských lavíc sa môžu vrátiť aj žiaci prvých a druhých ročníkov prvého stupňa na všetkých jedenástich základných školách v Petržalke. Zároveň budú na všetkých školách fungovať školské kluby detí pre rodičov z kritickej infraštruktúry. Otvorených by malo byť od pondelka aj 23 materských škôl pre predškolákov a rodičov z kritickej infraštruktúry. Výnimkou je škôlka na Gessayovej ulici, ktorá je zatvorená z dôvodu karanténnych opatrení.

"Situácia na jednotlivých základných a materských školách sa môže líšiť vzhľadom na ich aktuálne možnosti, počet zamestnancov v karanténe s ochorením COVID-19 a vzhľadom na aktuálne stanovisko regionálneho hygienika," vysvetľuje samospráva na svojej webovej stránke.

Jednotlivé triedy v základných školách v bratislavskej Rači budú od pondelka (22. 2.) otvorené pre žiakov podľa kapacitných, priestorových a personálnych možností jednotlivých tried a tiež prejaveného záujmu rodičov. "Materské školy budú otvorené tiež pre rodičov podľa ich záujmu a tiež kapacitných možností konkrétnej škôlky," informoval na sociálnej sieti račiansky starosta Michal Drotován.

V Podunajských Biskupiciach v pondelok obnovia vyučovanie v materských školách. Otvorenie základných škôl tu predpokladajú od 8. marca. Vo Vrakuni sa od pondelka otvárajú materské školy. Základné školy ostávajú vyučovať dištančnou formou.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyPandémiaBratislavaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu