Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rukojemnícka dráma v Kežmarku: Obvineného vzali do väzby! VIDEO Držal ženu a mal zavraždiť svojich rodičov

Muža vzali do útekovej väzby Zobraziť galériu (4)
Muža vzali do útekovej väzby (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

KEŽMAROK - Muža obvineného v prípade rukojemníckej drámy, ku ktorej došlo v stredu (17. 2.) večer v jednom z obchodných domov v Kežmarku, vzali do útekovej a preventívnej väzby. Rozhodnutie však ešte nie je právoplatné.

Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová.


Rukojemnícka dráma v Kežmarku: FOTO muža, ktorý mal zavraždiť rodičov a potom väzniť zákazníčku


Rozhodnutie ešte nie je právoplatné

"Rozhodnutie Okresného súdu Prešov nie je právoplatné, obvinený a jeho obhajca si ponechali lehotu na podanie opravného prostriedku," doplnila s tým, že 41-ročný Kežmarčan je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin brania rukojemníka. 

Rukojemnícka dráma v Kežmarku: Páchateľ skončil v rukách polície (Zdroj: TASR/Milan Kapusta, Michal Svítok)

Dráma trvala do noci

V Kežmarku bolo minulý týždeň v stredu večer (17.2.) poriadne rušno. Pod dramatické chvíle sa podpísal muž, ktorý v nákupnom centre väznil nevinnú ženu ako rukojemníčku. Všetko napokon trvalo až do neskorých nočných hodín, kedy páchateľa, ktorý má mať na rukách aj krv svojich rodičov, vyviedla v putách polícia. 

Rukojemnícka dráma v Kežmarku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Rukojemníčku odvážali na nosidlách

Ženu (40), o ktorej sa pôvodne hovorilo ako o predavačke, držal muž ako rukojemníčku približne sedem hodín. Podľa našich informácií však išlo o zákazníčku. Páchateľ sa s ňou zabarikádoval v sklade v nákupnom centre. Vyzbrojený mal byť nožom, ktorým ju ohrozoval. Našťastie sa ženu podarilo zachrániť. Záchranári ju na ďalšie ošetrenie odvážali na nosidlách približne o pol jednej v noci.

Rukojemnícka dráma v Kežmarku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik popísal, že muž požadoval "splnenie jeho požiadaviek". O aké požiadavky išlo ale hovorca nešpecifikoval. Do terénu podľa jeho slov smerovali policajti z viacerých útvarov. Dodal, že vzhľadom na závažnosť situácie boli na miesto privolaní aj príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia PZ – Lynx Commando.

Podozrivý z vraždy rodičov

Muž mal pred vyčíňaním v nákupnom centre zavraždiť svojich rodičov. O život ich mal pripraviť v bytovke vzdialenej len niekoľko stoviek metrov od miesta, kde neskôr zadržiaval rukojemníčku. Podľa polície malo ísť o ich spoločný byt. V byte mal po vražde pustiť plyn. Práve preto na miesto smerovali hasiči, ktorí mali nájsť už len bezvládne telá obetí.

Rukojemnícka dráma v Kežmarku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Hrozí mu doživotie

Aký trest hrozí mužovi v prípade, že mu dokážu vinu? Podľa policajného hovorcu Daniela Džobanika môže dostať doživotie. Vyšetrovaním prípadu sa aktuálne zaoberá krajská kriminálka v Prešove. V prípade už bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlásť závažný zločin vraždy a zločin brania rukojemníka. 

Viac o téme: RukojemníciDrámaVäzbaKežmarok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu