Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Na nevyhnutný čas dôjde k rozširovaniu chladiacich kapacít krematórií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

BRATISLAVA - Na nevyhnutný čas si budú môcť kremačné zariadenia v prípade nedostatočných chladiacich kapacít alebo vykonávania údržby spaľovacieho zariadenia prenajať mobilné chladiace priestory. Dohodli sa na tom vo štvrtok zástupcovia sekcie krízového riadenia Ministerstva vnútra (MV) SR, Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a Slovenskej asociácie pohrebných a kremačných služieb (SAPaKS). Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru MV SR Barbara Túrosová.

"Keďže obec je povinná zriadiť pohrebisko, bude musieť požiadať o prenajatie chladiaceho zariadenia v spolupráci s príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva a následne okresnou bezpečnostnou radou alebo okresným krízovým štábom. Náklady spojené s prenájmom bude niesť štát," spresnila Túrosová s tým, že rezort vnútra pracuje na usmernení pre okresné úrady, aby sa postup v tejto veci zjednotil.

Už niekoľko dní na Slovensku rezonuje problém s nedostatočnými kapacitami v krematóriách. Pracovné stretnutie zástupcov sa konalo vo štvrtok na MV SR s cieľom dohodnúť sa na postupe pri riešení tejto kritickej situácie.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraKoronavírusKrematória
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu