Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Špecializovanom trestnom súde pokračuje proces s Róbertom Lališom alias Kýblom

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie s bosom bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom a spol. v kauze starých mafiánskych vrážd.

"Súd má na programe čítanie svedeckých výpovedí," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Ani jedného z obžalovaných na proces neeskortovali. Doteraz sa v prípade pojednávalo pred senátom ŠTS v Banskej Bystrici. Z organizačných dôvodov sa proces na stredu a na štvrtok (18. 2.) presunul na ŠTS v Pezinku. Od druhej polovice marca sa bude vo veci pojednávať na pracovisku ŠTS Banská Bystrica.

"Sýkorkám" a šéfovi ich zločineckého gangu, na doživotie odsúdenému Lališovi, ktorého prezývali Kýbel, obžaloba kladie za vinu deväť skutkov vrátane vraždy východoslovenského bosa Róberta Holuba z roku 1997, ale aj pokus o usmrtenie, všeobecné ohrozenie a nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Medzi obžalovanými zo skutkov sú odsúdení v iných kauzách Ivan Cupper, Alojz Kromka, Martin Bihári, Ladislav Badó, Juraj Havran a Jozef Roháč, ktorý dostal u nás doživotie a je vo väzení v Maďarsku. Senát ŠTS vec pojednáva od septembra 2019.

Viac o téme: ProcesRóbert LališŠpecializovaný trestný súdKýbel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu