Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Košický kraj pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KOŠICE – Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier pre plošné očkovanie obyvateľov kraja proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že poverenie dostali z Ministerstva zdravotníctva SR.

KSK v súčasnosti hľadá priestory, ktoré by boli vhodné na plošné očkovanie. „V rámci kraja chceme vytvoriť niekoľko veľkokapacitných očkovacích centier, a to v každom regióne v kraji tak, aby očkovanie bolo dostupné pre všetkých obyvateľov. Pri záujme o očkovanie na úrovni aspoň 70 percent rátame s tým, že by sme mali zvládnuť zrealizovať aspoň milión očkovaní. Z tohto dôvodu bude očkovanie prebiehať v priestoroch, ktoré budú spĺňať podmienky z pohľadu kapacít aj pandemických opatrení,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Kraj mobilizuje aj zdravotníkov, ktorí by mohli očkovať. Registrovať sa môžu prostredníctvom online formulára zverejneného na webovej stránke kraja. Ako dodal Trnka, každý, kto má otázky k očkovaniu alebo k vakcínam, môže sa obrátiť na operátorov v rámci novozriadenej infolinky na čísle 0850 122 085. O tom, kde budú veľkokapacitné očkovacie centrá zriadené, bude KSK informovať.

Viac o téme: OčkovaniePrípravaCentráKošiceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu