Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Plénum má popoludní voliť šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry

(Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú voliť špeciálneho prokurátora v piatok popoludní vzhľadom na to, že v piatok plánujú prerokovať a odhlasovať všetky body programu aktuálnej schôdze.

Dohodlo sa na tom poslanecké grémium. V pléne to oznámil podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Hlasovať majú poslanci o 16.30 h, prípadne neskôr po prerokovaní všetkých bodov programu. V piatok sa má teda ukončiť 23. schôdza NR SR. Poslanec Milan Vetrák (OĽANO) dodal, že v koalícii je dohoda na jednom kandidátovi na špeciálneho prokurátora, meno nekonkretizoval.

O post šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa uchádzajú štyria kandidáti. Sú nimi advokát a exminister Daniel Lipšic a prokurátori ÚŠP Peter Kysel, Ján Šanta a Vasiľ Špirko. Vetrák ešte počas týždňa vravel, že jeho favoritmi sú Kysel a Lipšic. O týchto dvoch menách mal podľa šéfky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej rokovať aj klub SaS. Na aktuálnej schôdzi sa nebudú voliť členovia Rady RTVS. Poslanci sa tak dohodli na základe návrhu štyroch poslaneckých klubov. Členov rady majú voliť na marcovej schôdzi.

Viac o téme: VoľbyPlénumNárodná radaÚradu špeciálnej prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu