Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podvodný telefonát: Muž žiadal od seniorky peniaze na liečbu jej syna, ktorý sa údajne nakazil KORONAVÍRUSOM

(Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ – Polícia v Humennom sa zaoberá prípadom podvodného telefonátu v súvislosti s ochorením COVID-19. Volajúci z maďarského telefónneho čísla sa snažil od seniorky vylákať peniaze na údajnú liečbu jej syna. Ako informovalo prešovské krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti, prípad z Humenného nie je v týchto dňoch ojedinelý.

"Osoba, ktorá volala z maďarského telefónneho čísla, oznámila volanej pani, že jej syn je liečený v maďarskej nemocnici na covid, že dostal prvú dávku lieku, no potrebuje ďalšiu, ktorú však poisťovňa neprepláca, a preto v záujme záchrany jeho života je potrebné poslať na dohodnuté číslo účtu urýchlene sumu 3500 eur," priblížila polícia. Sedemdesiatdeväťročná žena však hovor ukončila a vec oznámila na polícii. Tá aktuálne vykonáva úkony na identifikáciu volajúceho.

"V prípade bude začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu podvodu," doplnili policajti. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, najmä však seniorov, aby bola ostražitá a nepodľahla nátlaku a rôznym emotívnym príbehom, ktorými sa podvodníci snažia získať dôveru a vylákať peniaze.

Viac o téme: Polícia HumennéKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu