Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie nás potrápi aj dnes: Na cestách hrozí poľadovica, na horách silný vietor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vodičov na cestách potrápi najmä poľadovica. Tá sa na vlhkých a mokrých cestách môže vytvárať pri nízkych teplotách. Na svojej webovej stránke na to upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC).

Na poľadovicu SSC varuje najmä na cestách v okolí Šamorína. "Na horskom priechode Chorepa sa nachádza poľadovica a na horskom priechode Donovaly je zľadovatený sneh do troch centimetrov," spresnila SSC.

Všetky sledované diaľničné úseky sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy sú rovnako zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý, miestami vlhký až mokrý, v hornatejšom území sa na vozovke môže nachádzať kašovitý alebo utlačený sneh. Horské prechody sú zjazdné.

Pozor na vietor na horách

Výstraha pred silným vetrom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom na hrebeňoch hôr. Ten môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Meteorológovia upozorňujú na silný vietor v utorok a stredu (3. 2.) v okresoch Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Výstraha platí do stredy do 5.30 h.

Vo Vranovskom okrese odstraňujú popadané stromy

dstraňovanie stromov poškodených snehovou kalamitou z ciest tretej triedy čiastočne obmedzí premávku v okrese Vranov nad Topľou. V utorok likvidačné práce zasiahli cestu medzi obcami Matiaška a Ruská Voľa, budúci týždeň sa má obmedzenie týkať cesty medzi Detrikom a rekreačnou oblasťou Domaša Dobrá. Informovalo o tom prešovské krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti.

Cesta III/3630 medzi obcami Matiaška a Ruská Voľa má byť v utorok čiastočne uzavretá do 15.30 h popoludní. "Úsek cesty je označený čiastočným dočasným dopravným značením, premávka je riadená striedavo v oboch jazdných pruhoch," približuje polícia s tým, že podobná uzávera sa predpokladá počas budúceho týždňa aj na ceste III/3635.

Viac o téme: HoryPočasieCestyVietorVodičiShmúSSC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu