Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ONLINE Druhé kolo skríningu obyvateľstva: V Bratislave si posvietia aj na novú mutáciu koronavírusu

Testovanie v Košiciach Zobraziť galériu (16)
Testovanie v Košiciach (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Druhé kolo skríningu obyvateľstva na nový koronavírus je tu. Do testovania sa zapojili aj mestá, ktoré patria podľa výsledkov z uplynulého týždňa medzi tie lepšie. Chaos však spôsobili piatkové informácie, ktoré prezentoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Okresy Bratislava a Nitra sa napokon radia medzi červené, čím sa do skupiny s lepšími výsledkami posunuli okresy Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš. Testovanie sa tu napriek tomu koná.

  • každý okres, ktorý sa rozhodne testovať, dostane od štátu testy a päť eur za vykonaný test
  • okresy Bratislava a Nitra sa zaradili medzi červené, no bolo im to oznámené na poslednú chvíľu, testovanie sa tu preto koná na dobrovoľnej báze
  • do skupiny s lepšími výsledkami sa naopak posunuli okresy Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš, testovať sa tu bude aj napriek preradeniu do zelenej zóny
  • od 8. februára Slovensko zrejme prejde na Covid automat, podľa všetkého sa ocitneme v čiernej fáze

VIDEO Minister Krajčí o aktuálnej KORONAsituácii: Medzi červenými okresmi je napokon Bratislava aj Nitra!

ONLINE

20:15 - ONLINE je na konci. Ďakujeme, že ste s nami sledovali aktuálne dianie.

20:12 V rámci druhého kola skríningového testovania na ochorenie COVID-19 miera pozitivity v Košiciach v sobotu dosiahla 0,6 percenta. Ako informoval hovorca mesta Vladimír Fabian, tímy zdravotníkov vykonali 26.768 testov a odhalili 162 pozitívnych prípadov.

Testovanie v Košiciach
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Mesto testovalo opäť aj v útulkoch a krízových centrách, kde zdravotníci odvčera otestovali 259 ľudí, pričom pozitivita nebola zistená u nikoho. V krízovom stredisku na Adlerovej ulici sme vďaka včasnej izolácii piatich pozitívne testovaných pred tromi týždňami zabránili šíreniu nákazy, po dnešnom testovaní nebola ani tam zistená pozitivita u žiadneho z klientov," uviedol Fabian.

19:42 Miera pozitivity v Revúcej dosiahla v sobotu v rámci druhého kola skríningového testovania na COVID-19 2,5 percenta. Pre TASR to uviedol primátor Július Buchta. „V našich odberových miestach sme v sobotu otestovali 958 ľudí, 24 z nich bolo pozitívnych,“ povedal Buchta. Celkový podiel pozitívnych testov v Revúcej podľa jeho slov ešte zmenia výsledky z odberového miesta zriadeného súkromnou spoločnosťou. Počas prvého kola celoplošného skríningu zaznamenali v Revúckom okrese podiel pozitívnych testov na úrovni 2,23 percenta. Primátor napriek sobotným štatistikám teraz očakáva lepší výsledok.

19:18 V rámci druhého kola skríningového testovania na nový koronavírus sa v Brezne prišlo v sobotu otestovať 5282 ľudí. Pozitívny výsledok malo 32 z nich, čo predstavuje mieru pozitivity 0,6 percenta. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Tomáš Abel.

Samospráva na pokračovanie skríningu zriadila na sobotu a nedeľu (31. 1.) 15 odberových miest, ktoré sú otvorené od 8.00 do 18.00 h. Päť z nich funguje na systéme online registrácie. Mesto zabezpečilo aj mobilnú jednotku pre imobilných a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov či onkologických pacientov.

18:43 Viac ako 2300 ľudí sa od piatka (29. 1.) zatiaľ zúčastnilo skríningového testovania na nový koronavírus v Senici. Približne dve desiatky ľudí mali pozitívny výsledok testu. Informoval o tom senický primátor Martin Džačovský. Okres Senica na základe výsledkov prvého kola celoplošného skríningu si testovanie opakuje aj v týchto dňoch. V meste Senica sa testovanie začalo už v piatok. Potvrdila to hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová. Testovanie bude pokračovať minimálne do pondelka 1. februára.

"Senická samospráva aj v tomto prípade využila už osvedčený systém online registrácie cez stránku rezervaciasenica.sk, na ktorý si záujemcovia o testovanie veľmi rýchlo zvykli. Registráciu bolo možné vykonať aj telefonicky, túto službu zabezpečovalo mesto najmä pre starších občanov," uviedol Džačovský.

18:09 V mestskej časti Košická Nová Ves bolo za sobotu otestovaných 393 ľudí, z toho 3 boli pozitívny. Testovanie bude pokračovať aj zajtra.

17:25 V obci Chynorany možnosť otestovať sa nevyužili zatiaľ nik. 

16:48 Druhé kolo testovanie dnes prebieha aj v obci Šoproňa.

16:21 Kvôli zlej epidemiologickej situácii dnes testojú aj vo Veľkom Meďeri. Miera pozitivity do 12:00 je 3,14%, Otestovaných bolo 953 osôb, z ktorých bolo 30 pozitívnych.

15:56 Online prenos ponúka aj obec Dúbrava. Skríningové testovanie tu prebieha od 8:00 do 20:00.

15:30 V Horných Držkovciach môžete sledovať situáciu pred odberným miestom online. 

15:12 Prievidza zverejnila priebežné výsledky skríningového testovania. Otestovaných bolo 4169 osôb, 58 ľudí bolo pozitívnych a miera pozitivity je momentálne 1,39%.

14:51 Obec Závažná Poruba na dnes ukončila testovanie. Posledný odber si bolo možné prísť urobiť o 14:30.

14:24 Druhé kolo skrínigového testovanie prebiaha aj v Handlovej. Na svojej facebookovej stránke informovali o niekoľkých odberových miestach.

14:08 - Pre nepriaznivé výsledky dnes prebieha druhé kolo testovania aj v Šali.

13:48 - Hlavné mesto Slovenska pokladá za benefit testovania zisťovanie podielu britskej mutácie na šírení vírusu. Mesto to uviedlo na sociálnej sieti. ,,Nikto z nás nechce byť v koži niekoho, kto bude mať pozitívny Ag test, ale každého z nich, ktorí sa dajú otestovať v našich dočasných odberových miestach pri vozidlách MHD s rezervačným systémom, následne pozveme aj na dodatočný PCR test, ktorým tiež zistíme, akou formou vírusu je infikovaný. Bude to veľmi dôležitý údaj, pretože nám veľa napovie o ďalšom vývoji situácie v Bratislave," píše na svojej Facebookovej stránke Bratislava. 

Jedným z benefitov testovania počas tohto víkendu je zisťovanie podielu britskej mutácie na šírení vírusu. Nikto z nás...

Uverejnil používateľ Bratislava - hlavné mesto SR Sobota 30. januára 2021

13:29 - Druhé kolo skríningového testovania obyvateľstva sa koná aj v Žiari nad Hronom. Všetky testovacie miesta v meste sa otvorili bez problémov už ráno. 

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom)

13:27 - V meste Trnava otestovali počas sobotňajšieho skríningového testovania na nový koronavírus za prvé štyri hodiny 5715 ľudí. Informoval o tom primátor Peter Bročka na sociálnej sieti. "Z testovaných obyvateľov bolo 64 pozitívnych, čo predstavuje pozitivitu 1,12 percenta," dodal. Okres Trnava opakuje testovanie antigénovými testami. Minulý týždeň bol v meste výsledok testovania 1,27 percenta pozitívnych, na testy prišlo 22.642 ľudí, z toho 288 malo pozitívny výsledok.

Trnava zvýšila pre testovanie na COVID-19 počas tohto víkendu počet odberových miest z 20 na 30. Zároveň pre pondelok (1. 2.) a utorok (2. 2.) otvorí namiesto 13 až 15 odberových miest. Novinkou je, že sa záujemcovia budú môcť objednať na konkrétny termín.

Počas víkendu sú odberové miesta otvorené od 8.00 do 18.00 h, v pondelok a utorok opäť od 16.00 do 20.00 h. Čas čakania skráti aj aplikácia TrustOne, vďaka ktorej sa možno zaregistrovať vopred a netreba na mieste čakať na výsledok. Okrem toho informácie o čakacích dobách sú na testovanie.trnava.sk aktualizované priamo z odberového miesta každých 10 minút. (tasr)

Blížiace sa testovanie ešte raz v kocke:

Uverejnil používateľ Mesto Trnava Piatok 29. januára 2021

13:23 - Aj testovanie v Pezinku je v plnom prúde. Aktuálne to na testovacích miestach vyzerá takto. 

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/ Mesto Pezinok)

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/ Mesto Pezinok)

12:59 - Takto aktuálne vyzerá testovanie v bratislavskom Starom meste na odbernom mieste v budove Fakulty architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity. 

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

12:34 - Testovanie prebieha aj vo Zvolene. Ľudia vonku čakajú na výsledky svojich testov. 

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

12:20 - Druhé kolo skríningového testovania obyvateľstva na prítomnosť koronavírusu prebieha aj v Bytči.

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

12:08 - V Dolnom Kubíne sú otvorené všetky odberné miesta. Mesto na sociálnej sieti vyzýva, aby sa prišli dať otestovať napríklad ľudia, ktorí plánujú cestu do červeného okresu. Testovanie by malo prebiehať bez čakania. 

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/ Mesto Dolný Kubín)

11:54 - Bezplatné a dobrovoľné testovanie na koronavírus v metskej časti Dúbravka v Bratislave je plynulé, dlhé rady sa netvoria. 

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/Dúbravka - mestská časť Bratislavy)

11:31 - Vo viacerých mestských častiach v Bratislave sa testuje aj počas tohto víkendu. Skríning prebieha v Ružinove na miestnom úrade aj na parkovisku pri Miletičke. ,,Na každom mieste testuje jeden tím na objednávku a jeden bez objednania. Ešte stále sa môžete aj objednať," uvádza mestská časť Ružinov na sociálnej sieti.

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/ MČ Ružinov - oficiálna stránka)

11:20 - Otestovať sa môžu aj obyvatelia Lučenca. ,,Aj napriek dobrému výsledku z prvého kola plošného skríningového testovania v našom okrese sa samospráva rozhodla aj počas tohto víkendu zriadiť odberové miesta a poskytnúť tak možnosť otestovania sa ľuďom z Lučenca a okolitých obcí. V meste počas víkendu pracuje 8 odberových tímov," informuje mesto na sociálnej sieti.

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Facebook/ Mesto Lučenec)

11:14 - Mesto Senec na svojej Facebookovej stránke informuje o tom, že testovanie prebieha bez čakania. Testovanie je možné len pre ľudí s trvalým alebo prechodným pobytom v meste. Otvorené sú viaceré odberné miesta. 

#Senec #MestoSenec #CeloplošnéTestovanie #Covod19 #Štatitika #TestovaniePočasVíkendu ‼️Aktualne informácie z...

Uverejnil používateľ Mesto Senec - oficiálna stránka Sobota 30. januára 2021

10:58 - Testovanie prebieha aj v meste Senica. V meste funguje 8 rozšírených odberných miest pre ľudí, ktorí majú záujem sa dať otestovať. Tieto miesta budú otvorené do 20:00.

📌Dnes od 8:00 do 20:00 funguje opäť 8 rozšírených odberových miest pre tých, ktorí majú záujem sa otestovať. Termíny v...

Uverejnil používateľ Mesto Senica Piatok 29. januára 2021

10:41 - V Nitre sa testuje na dobrovoľnej báze. Otvorených bolo všetkých 20 oberných miest. Informuje o tom mesto na svojej Facebookovej stránke. Testovacie miesta budú otvorené až do 16:30.

INÝ ODTIEŇ ČERVENEJ 🚦 Pred pár minútami sme opäť otvorili všetkých 20 miest na dobrovoľné testovanie na...

Uverejnil používateľ Mesto Nitra Piatok 29. januára 2021

10:38 - Prostredníctvom RT-PCR testov zachytili v piatok (29. 1.) na Slovensku 991 pozitívnych na ochorenie COVID-19. Viac sa dočítate tu.

10:30 - Druhé kolo skríningového testovania prebieha aj na odbernom mieste v Komunitnom centre Habeš v rómskej osade v meste Sečovce v okrese Trebišov.

ONLINE Druhé kolo skríningu
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

08:40 - Odberné miesta v prípade mesta Bojnice budú fungovať po oba dni od 8.00 h do 18.00 h s výnimkou prestávky od 12.00 h do 12.45 h. Bojničania sa budú môcť dať otestovať v kultúrnom centre, na dvoch miestach v centre voľného času, červenom kútiku v nemocnici a kultúrnom dome v Dubnici.

08:35 - Päť mobilných odberových miest nájdete v Humennom. Radnica ich zriadila v priestoroch ZŠ na ulici SNP, ZŠ na ulici Hrnčiarskej, ZŠ na ulici Pugačevovej, v priestoroch Centra voľného času Dúha a v Komunitnom centre Podskalka.

08:30 -  Mesto Snina počas víkendu zriadi päť mobilných odberových miest. Záujemcovia ich nájdu v priestoroch Cirkevnej spojenej školy na ulici Švermovej, Základnej školy na ulici Komenského, v elokovanom pracovisku ZŠ P. O. Hhviezdoslava, v priestoroch ZŠ na Študentskej ulici a ZŠ na Budovateľskej ulici.

Harmonogram odberov v 5 odberných miestach zriadeným mestom Snina - 30. 01. 2021 08:00 - 12:30 (posledný odber o...

Uverejnil používateľ Mesto Snina - oficiálna stránka Piatok 29. januára 2021

08:20 - Druhé kolo skríningového testovania na nový koronavírus bude v sobotu a v nedeľu pokračovať aj v Žarnovickom okrese. Mestá Žarnovica i Nová Baňa posilnia testovacie kapacity zriadením vlastných odberových miest. Samosprávy o tom informovali na sociálnej sieti a webovej stránke.

V Žarnovici sa bude možné v sobotu otestovať v priestoroch mestského športového areálu od 8.00 h do 16.00 h. V nedeľu otvorí samospráva odberové miesto v kultúrnom dome, testovať sa bude od 8.00 h do 18.00 h. Nová Baňa rozšíri počas víkendu testovacie kapacity v meste zriadením odberového miesta v budove na Bernolákovej ulici č. 3, k dispozícii bude od 10.00 h do 18.00 h.

08:15 - Okres Dunajská Streda patrí aktuálne k najzasiahnutejším regiónom v oblasti výskytu ochorenia COVID-19. Mesto zverejnilo šesť miest, kde bude 30. januára až 1. februára testy realizovať. Obyvatelia sa môžu vopred objednať na webovej stránke mesta.

Az országos Covid–19-szűrés következő fordulóját január 30–31-én és február 1-jén, vagyis a hétvégén és...

Uverejnil používateľ Mesto Dunajská Streda - Dunaszerdahely város Štvrtok 28. januára 2021

08:00 - V Bratislavskom kraji sa dobrovoľne môžete otestovať na viacerých miestach. Zoznam nájdete tu

Okresy Bratislava a Nitra s výsledkom 1,3 a 1,1 percenta pozitívnych patria po celoplošnom skríningu napokon k horším okresom. Minister zdravotníctva to oznámil v piatok na základe verifikovania a preverenia všetkých dát zo skríningového testovania. Po 3. februári v týchto okresoch nebude vyžadované potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Viac sa dočítate tu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


07:20 - Víkendové antigénové testovanie na nový koronavírus sa v okresných mestách Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš uskutoční aj napriek preradeniu oboch okresov z červenej do zelenej zóny. TASR to potvrdili predstavitelia oboch samospráv.

"Keďže ešte v piatok (29. 1.) večer bol Dolný Kubín červeným okresom, intenzívne sme pracovali na tom, aby sme pripravili odberné miesta na testovanie. Následne sme sa dozvedeli, že už testovať nemusíme, ale môžeme. I keď očakávame, že o testovanie bude zo strany obyvateľov oveľa menší záujem, odberové miesta i tak otvoríme, nakoľko je všetok personál už pripravený," skonštatoval dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. 

všetky ODBERNÉ MIESTA sú už OTVORENÉ testovanie je DOBROVOĽNÉ (okres Dolný Kubín je okres) v prípade, že...

Uverejnil používateľ Mesto Dolný Kubín Piatok 29. januára 2021

Všetky plánované odberové miesta v sobotu ráno otvára aj Liptovský Mikuláš. Hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková uviedla, že nedeľné (31. 1.) testovanie ešte zvážia na základe sobotňajšej účasti. 

COVID-19: Dnes ráno sa otvorili všetky plánované pomocné odberné miesta, druhé kolo skríningu však nie je povinné....

Uverejnil používateľ Mesto Liptovský Mikuláš Piatok 29. januára 2021

07:00 - Minister zdravotníctva Marek Krajčí v piatok večer odporučil testovať sa aj v okresoch Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš, ktoré sa po posune Bratislavy a Nitry medzi horšie okresy dostali do skupiny s lepšími výsledkami. Šéf rezortu zdravotníctva dodal, že každý okres, ktorý sa rozhodne testovať, dostane od štátu testy a päť eur za vykonaný test.

Viac o téme: TestovanieMestáSlovenskoSkríningKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu