Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KAUZA OČISTEC Na NAKA vypovedá bývalý policajt: VIDEO Mal sledovať Matoviča aj Lipšica!

Milan Žačik Zobraziť galériu (4)
Milan Žačik (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Kauza Očistec pokračuje! Po Františkovi Bobockom prišiel na NAKA vypovedať aj bývalý policajt Milan Žáčik, ktorý mal sledovať premiéra Igora Matoviča a advokáta Daniela Lipšica.

Na NAKA vypovedá bývalý policajt: Mal sledovať Matoviča aj Lipšica! (Zdroj: Ivan Mego)

Expolicajt Milan Žáčik prišiel do budovy policajného prezídia krátko pred deviatou hodinou. Vypovedať prišiel v kauze Očistec. Žáčik bol jedným z dvojice, ktorá sledovala premiéra Igora Matoviča a advokáta Daniela Lipšica. Spolu s Ivanom Bobockým, ktorý v kauze vypovedal v utorok, mal pracovať pre údajnú skupinu pod vedením Norberta Bödöra.

Kauza Očistec pokračuje! VIDEO Na NAKA vypovedal muž obvinený zo sledovanie Matoviča a Lipšica

Žáčik je tiež obvinený z toho, že bol členom zločineckej skupiny, ako aj z prijímania úplatku. Podľa obvinenia vyšetrovateľa sa sledovanie politikov odohralo niekedy v roku 2015. Podľa uznesenia mal nitriansky podnikateľ Norbert Bödör poveriť vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara, šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera a riaditeľa NAKA Petra Hraška, aby zabezpečili sledovanie Igora Matoviča, Daniela Lipšica, ale aj iných osôb.

Milan Žačik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Milan Žačik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Milan Žačik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Kauza Očistec

Policajná akcia Očistec, v rámci ktorej bol zadržaný aj Ivan Bobocký sa odohrala začiatkom novembra 2020. V putách vtedy skončil aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Karjemer, bývalý šéf NAKA Peter Hraško a obvinený bola aj bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polícia NAKA Bernard Slobodník. Za obvineniami, ktoré bývalým policajný funkcionárom vzniesli je svedectvo bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Viac o téme: SledovanieIgor MatovičDaniel LipšicOčistecMIlan Žáčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu