Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jankovská sa chce znova dostať na slobodu: Žiada o prepustenie z väzby, polícia má obavy

Monika Jankovská Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa Monika Jankovská, ktorá je obvinená v kauze Búrka, sa chce opäť dostať na slobodu. Vo väzbe je od marca minulého roka. Či súd tentokrát vyhovie jej žiadosti bude známe koncom týždňa.

Rok 2020 v znamení zatýkania: Vplyvní ľudia vo väzbe! Pozrite sa, kto všetko strávil sviatky za mrežami

O ďalšom osude Jankovskej rozhodne v piatok Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Informovala o tom televízia JOJ. Bývalá sudkyňa je vo výkone väzby už 10 mesiacov. Na slobodu sa nepokúša dostať po prvýkrát. 

Polícia však má obavy, že na slobode by marila vyšetrovanie. Aj pre prokuratúru má byť dôležité, aby zostala vo väzbe. Ako obvinená totiž rozpráva k trestnej činnosti sudcov a je tiež svedkyňou." Z pohľadu prokuratúry je väzobné stíhanie obvinenej M. J. v trestnej veci tzv. Búrka a Víchrica dôvodné," znie v stanovisku ÚŠP GPSR, ktoré prezentovala spomínaná televízia.

Vystupuje aj ako svedkyňa

Monika Jankovská je obvinená v kauze Búrka a v niekoľkých ďalších, v iných vystupuje ako svedok. Zo začiatku svoju vinu popierala. Neskôr ale držala niekoľkotýždňovú hladovku až skončila v rukách zdravotníkov.

Monika Jankovská a Denisa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Bývalá štátna tajomníčka sa po niekoľkých mesiacoch väzby rozhodla prehovoriť a teraz spolupracuje s políciou. Aj vďaka jej výpovedi skončilo v putákch či s obvinením na krku niekoľko vplyvných ľudí. Spolu s Jankovskou zadržali aj niekoľko ďalších sudcov či advokátov.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaŽiadosťMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu