Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prípad Moniky Jankovskej sa posúva: Dôkladné prešetrenie vykoná Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici

Monika Jankovská v luxusnom kožuchu.
Monika Jankovská v luxusnom kožuchu. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prípadom bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti, obvinenej Moniky Jankovskej, ktorá mala požiť v nedeľu (31. 1.) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) v Banskej Bystrici veľké množstvo liekov, sa už zaoberá Krajská prokuratúra (KP) v Banskej Bystrici. Potvrdil to prokurátor a hovorca KP v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

"Na základe pokynu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku vykoná KP v Banskej Bystrici dôkladné prešetrenie okolností celého prípadu tak, aby bol náležite a objektívne zistený skutkový stav veci. O výsledkoch previerky v Ústave na výkon väzby Banská Bystrica podáme správu Generálnej prokuratúre (GP) SR," dodal prokurátor.

Obhajca Peter Erdös plánuje svoju klietku navštíviť v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne v utorok popoludní. To za predpokladu, že to jej zdravotný stav umožní, čo aktuálne advokát preveruje. Potvrdil to Erdös. S Monikou Jankovskou sa v pondelok (1. 2.) nestretol, keďže sa necítila fyzicky spôsobilá na prijatie návštevy.

V nedeľu krátko predpoludním príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) z ÚVV Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla povedal, že obvinená bola na základe odporučenia ústavného lekára vyšetrená vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. V pondelok (1. 2.) ju previezli do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v pondelok informovala, že rezort z preventívneho dôvodu eviduje incident Moniky Jankovskej ako pokus o samovraždu.

Monika Jankovská je vo väzbe od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod názvom Búrka. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 22. januára nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby. Monika Jankovská figuruje aj ako obvinená v prípade prevodu trenčianskeho baru Fatima a obvinená bola aj v rámci minuloročnej októbrovej akcie NAKA pod názvom Víchrica.

Viac o téme: Súd Krajská prokuratúraMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu