Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Cibulková sa po škandále s očkovaním kajá! Je známe, ako bývalá tenisová kráľovná pomôže v prvej línii

Dominika sa rada prezentuje luxusom. Zobraziť galériu (3)
Dominika sa rada prezentuje luxusom. (Zdroj: Instagram D.C.)

BRATISLAVA - Zaočkovanie bývalej tenistky Dominiky Cibulkovej a jej manžela pobúrilo väčšinu Slovákov. Samotná športovkyňa celú situáciu okomentovala slovami, že išlo o omyl, do ktorého sa nechala "voviesť". Keďže kritika na jej adresu neutícha, po dvoch dňoch zverejnila ďalšiu reakciu. Uvidíme ju pomáhať v prvej línii!

Prednostne alebo nie... druhá dávka musí byť! Cibulkovú s manželom zaočkujú znova

Zásadne odmietame uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít očkovacej stratégie. Tieto slová odzneli v reakcii rezortu zdravotníctva na to, že Dominika Cibulková a jej manžel už vakcínu dostali. 

"Vítame, že sa pani Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. V tejto chvíli by najlepšou formou kampane bola dobrovoľná práca v nemocniciach a následné informovanie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania," dodalo ministerstvo ešte 10. januára.

Cibulková sa po škandále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva)

Ďalšia reakcia našej niekdajšej tenisovej kráľovnej na seba nenechala dlho čakať. Mnohých možno prekvapila. Cibulková sa opätovne ospravedlnila za to, že "spolu s manželom boli neoprávnene zaočkovaní vakcínou proti Covidu."

"Je mi to ľúto vo vzťahu k všetkým ohrozeným skupinám a ďalším ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Dopustila som sa chyby, keď som si myslela, že len vypĺňame voľné miesta a nevyužité vakcíny," vyznala sa. A ponúkla svoju pomoc. "Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala," dodala.

Pomôže pri testovaní v Bratislave

Hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová neskôr konkretizovala, že Cibulková by mala vypomôcť pri testovaní. "Vítame, že Dominika Cibulková chce poskytnúť pomoc zdravotníkom prvej línie. Predbežne sme sa dohodli, že bude pomáhať pri testovaní na COVID-19 priamo na jednom z odberných miest v Bratislave," doplnila.

Podľa slov Eliášovej sa športovkyňa zapojí aj do informačnej komunikačnej kampane, aby podporila dôležitosť a význam očkovania v širšej verejnosti ako motiváciu pre účasť čo najväčšieho počtu ľudí v boji s nebezpečným ochorením.

Vysvetľovala aj iné záležitosti

Cibulková sa zároveň vyjadrila k medializovaným informáciám, ktoré sa týkajú platenia odvodov do zdravotnej poisťovne. Tvrdí, že aktuálne ich platí na Slovensku. "Odhlásená zo zdravotnej poisťovne som bola dva roky, od 27.12.2017 do 19.2.2020 z dôvodu dočasného domicilu v Dubaji. Od 19.2. 2020 som opäť riadne prihlásená a odvody naďalej platím," objasnila.

Cibulková sa po škandále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Dominika Cibulková)

Viac o téme: OčkovanieOspravedlnenieDominika Cibulková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu