Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Vláda doplnila nariadenie týkajúce sa opatrení hospodárskej mobilizácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrea Rosa)

BRATISLAVA - Ministerstvá určené ako subjekty hospodárskej mobilizácie majú vykonať opatrenia na zabezpečenie činnosti určených karanténnych zariadení alebo na zabezpečenie prednostnej výroby určených zdravotníckych pomôcok. Rozhodla o tom vo štvrtok (7. 1.) vláda schválením doplnenia vládneho nariadenia na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu na zabezpečenie riešenia druhej vlny koronavírusu COVID-19.

Na realizáciu karanténnych opatrení určia ústredné orgány a okresné úrady ako subjekty hospodárskej mobilizácie vybrané zariadenia vo svojej pôsobnosti. Vláda nariaďuje ústredným orgánom a okresným úradom vykonať opatrenia v oblasti organizácie výroby a organizácie služieb na zabezpečenie podporných služieb pre prevádzku karanténnych zariadení a na podporu činností orgánov krízového riadenia, záchranných zložiek Integrovaného záchranného systému, ako aj na iné strategické účely.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ministerstvo životného prostredia SR má podľa nariadenia vlády zabezpečiť výrobu a dodávku pitnej vody z vyhovujúcich zdrojov do oblastí s karanténnymi opatreniami, kde nie je zabezpečená dodávka pitnej vody.

Viac o téme: PandémiaNariadenieBratislavaSlovenskoKoronavírusHospodárska mobilizácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu