Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lučanského (†51) syn Adam reaguje na uniknutú lekársku správu: ODKAZ šéfovi obrany!

Milan Lučanský Zobraziť galériu (5)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského za múrmi prešovskej väznice zarmútila aj verejnosť. Po tom, čo unikla jeho údajná lekárska správa, sa ozval Lučanského syn. Minister obrany už avizoval, že únik zo zdravotného záznamu policajného exprezidenta dal prešetriť.

Únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského prešetria. „Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov,“ uviedol šéf rezortu obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti. „Naopak, ak ma aj priamo bude kontaktovať osoba, ktorá mi poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť,“ doplnil.

Smrť Milana Lučanského rezonuje sociálnymi sieťami: Objavila sa jeho údajná lekárska správa!

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Syn Milana Lučanského Adam vo verejnej skupine na sociálnej sieti napísal, že rodina by uvítala zverejnenie lekárskej správy. „Ak toto číta niekto kompetentný v súvislosti s únikom informácií z OČTK, rodina je/bola by akceptovala verejné uverejnenie lekárskej správy. Predpokladáme, že únik lekárskej správy nastal až po smrti,“ uviedol Adam s tým, že snaha o identifikovanie človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili, je už bezpredmetný. „K originálu sme sa stále nedostali ani s plnou mocou od otca, kým ešte žil, nakoľko plná moc nebola overená notárom. Akýkoľvek hon na informátora je už bezpredmetný a s účelom zastrašovania,“ dodal Lučanského syn.

Lučanského (†51) syn Adam
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Všetci za Milana/#AllForMilan/Adam Lučanský)

Milan Lučanský zomrel po tom, čo sa vo väzbe v utorok (29. 12.) pokúsil o samovraždu. Úmrtie potvrdila jeho rodina aj rezort spravodlivosti. Po utorkovom pokuse o samovraždu bol Lučanský v kritickom stave prevezený do nemocnice. Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po udalosti odstúpil zo svojej funkcie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) oznámila, že zriadi širokú komisiu na prešetrenie prípadu.

Lučanského (†51) syn Adam
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO)

Viac o téme: SamovraždaVyšetrovanieMilan LučanskýVäzbaPokus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu