Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS V kostoloch môžu ľudia sedieť v každom druhom rade s rozostupom medzi sebou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA – Počas konania bohoslužieb sa od soboty musí obmedziť kapacita v kostoloch. Ľudia môžu sedieť len v každom druhom rade a zároveň medzi obsadenými miestami musí ostať jedno miesto neobsadené. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok a hromadných podujatí. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Bohoslužby sa môžu organizovať stále iba pre sediacich účastníkov. "Pred rozdávaním svätého prijímania, posvätených chlebov, agapé si musí rozdávajúci dezinfikovať ruky, v prípade kontaktu rozdávajúceho s ústami veriaceho si musí rozdávajúci zakaždým vydezinfikovať ruky. Pri prijímaní "pod obojím" striktne dodržiavať iba podávanie chleba na ruku," uvádza ÚVZ SR.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Zároveň sa od soboty zakazujú všetky hromadné podujatia, teda aj s menej ako šiestimi účastníkmi. Z vyhlášky ÚVZ vyplýva, že nebudú povolené ani divadelné, filmové, hudobné a iné umelecké predstavenia. Ostatné výnimky (podujatia konané na základe zákona, podujatia s účastníkmi s 12-hodinovým testom a ostatné) ostávajú v platnosti.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva môžu v rámci svojho územného obvodu nariadiť aj prísnejšie opatrenia, ak si to epidemiologická situácia vyžiada.

Viac o téme: KapacitaSlovenskoKoronavírusBohoslužby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu