Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

EXKLUZÍVNE FOTO Obvinený Žiga po výsluchu: Užíva si vianočnú atmosféru!

Obvinený Peter Žiga si v piatok po výsluchu užíval vianočnú atmosféru na známom trhovisku v Bratislave. Zobraziť galériu (4)
Obvinený Peter Žiga si v piatok po výsluchu užíval vianočnú atmosféru na známom trhovisku v Bratislave. (Zdroj: VK)

BRATISLAVA - Z obvinení si ťažkú hlavu nerobí! Exminister a súčasný poslanec strany Hlas Peter Žiga v piatok absolvoval výsluch na NAKA v Bratislave. Po ňom už však za novinármi neprišiel, odišiel iným vchodom. Fotoaparát ho však zachytil na známom bratislavskom trhovisku.

Bývalý minister hospodárstva Peter Žiga sa v piatok podrobil výsluchu na Národnej kriminálnej agentúre v Bratislave. Pred novinármi povedal, že akékoľvek obvinenia odmieta a nič z toho, čo povedala Monika Jankovská vo svojej výpovedi nie je pravda. Po výsluchu však už pred novinárov nepredstúpil a odišiel iným vchodom. 

Na NAKA v Bratislave je poriadne horúco: VIDEO Vypovedali Žiga, Lipšic aj Makó!

Zdá sa však, že z obvinenia si ťažkú hlavu nerobí. Exminister si to totiž namieril na známe bratislavské trhovisko, kde si užíval vianočnú atmosféru. Zastavil sa v niekoľkých stánkoch a aj v rukách niesol tašky. 

Obvinený Peter Žiga si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: VK)

Obvinený Peter Žiga si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: VK)

Obvinený Peter Žiga si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: VK)

 

O Žigovi mala vypovedať bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa obvinená Monika Jankovská. Tá sa rozhodla spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a aj na základe jej výpovede malo byť exministrovi vznesené obvinenie. Jankovská vo svojej výpovedi uviedla, že Žiga vybral z trezoru z bývalej kancelárie ministra hospodárstva na Mierovej ulici v Bratislave 100-tisíc eur, ktoré mal odovzdať Jankovskej.

Bývalá štátna tajomníčka ich mala potom odovzdať sudkyni najvyššieho súdu Kataríne Pramukovej, ktorá rozhodovala dôležitý spor o to, kto má právo prevádzkovať vodnú elektráreň v Gabčíkove, ktorú v tom čase ovládal taliansky Enel. Podľa Jankovskej výpovede sudkyňa rozhodla v prospech Slovenska, ale úplatok neprijala. Pramuková tvrdí, že žiadny úplatok nikdy nezobrala a ani sa ju nikto nepokúšal podplatiť.

Viac o téme: VýpoveďObvinenie Peter ŽigaVianoceNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu