Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výsledky kontroly v prípade zranenia Lučanského sú známe! Malo ísť o nešikovný pád vo väzbe

Milan Lučanský Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - K zraneniu obvineného bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. Potvrdila to kontrola na základe poverenia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Z kontroly vyplýva, že postup Zboru väzenskej a justičnej stráže bol v tejto súvislosti adekvátny a zákonný. Informoval o tom hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla.

Prečítajte si aj: Ministerka spravodlivosti prehovorila o zdravotnom stave Milana Lučanského

Kontrola podľa Bublu vyhodnotila všetky relevantné záznamy z Ústavu na výkon väzby Prešov vrátane kamerového záznamu a ďalšie informácie získané priamo v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne od ošetrujúceho lekára a samotného obvineného.

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Výsledok kontroly potvrdil, že k zraneniu obvineného Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. "Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, respektíve bola vyvrátená," dodal Bubla. Kontrolu vykonala štvorčlenná kontrolná skupina poverených zamestnancov ministerstva spravodlivosti.

Policajný exprezident sa mal zraniť nešikovným pádom vo väzbe v Prešove. Zranené má mať oko. Právny zástupca Lučanského Matúš Beresecký potvrdil, že k zraneniu nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením.

Viac o téme: ZranenieKontrola ZavinenieMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu