Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský sa pokúsil o samovraždu: Mozgová smrť!

Milan Lučanský sa pokúsil o samovraždu Zobraziť galériu (7)
Milan Lučanský sa pokúsil o samovraždu (Zdroj: glob.zoznam.sk)

BRATISLAVA - Informácií okolo bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý je momentálne vo väzbe, je v súčasnosti viac ako dosť. Tá dnešná je ale skutočne šokujúca. Lučanský má totiž v týchto chvíľach bojovať o život. Pokúsil sa totiž obesiť.

Aktualizované 21:24

Na informácie o Milanovi Lučanskom už reaguje aj premiér. 

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Aktualizované 20:17

K dnešným informáciám sa už vyjadril aj predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár, ktorý Lučanského v minulosti viackrát podporil. "V tejto chvíli vyjadrujem podporu rodine p. Lučanského a verím, že sa ho podarí zachrániť," dodal šéf parlamentu.

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Aktualizované 20:01

Na incident už reaguje aj opozičná strana Smer-SD. "Smrť generála Milana Lučanského je zavŕšením tragickej etapy slovenských dejín, kde prezumpcia neviny bola považovaná za prežitok a väzobné stíhanie rozšíreným a vládou legitimizovaným  nástrojom mučenia. K tomuto prípadu sa osobne vyjadrí aj predseda strany Robert Fico. Už v tomto okamihu je ale strana SMER - SD presvedčená, že za túto tragédiu nesie plnú zodpovednosť I. Matovič, ktorý spolu s politicky angažovanými dozorovými prokurátormi organizuje zneužívanie trestného práva na boj s opozíciou," odkazuje premiérovi strana Smer.

Aktualizované 19:53

Podľa našich informácií mal byť Lučanský nájdený v cele po tom, ako sa nedostavil na štandardný výdaj stravy. Hoci bola najskôr nahlásená smrť osoby, neskôr sa ho podarilo oživiť a previesť na ARO do Fakultnej nemocnice v Prešove. Lučanský mal mať slučku priviazanú o vrchný rám postele. Podľa našich informácií sa mal Lučanský obesiť na teplákovej bunde.

Aktualizované 19:51

Bývalá ministerka Denisa Saková z Hlasu-SD chápe súčasnú situáciu ako mimoriadne tragickú. "Je to obrovská tragédia," píše Saková.

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Denisa Saková)

Aktualizované 19:41

"Môžem vám poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií," povedal obhajca Lučanského Matúš Beresecký. Zbor väzenskej a justičnej (ZVJS) informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti. Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu. Informoval o tom komunikačný odbor ZVJS. (tasr)

Aktualizované 19:39

Generálny prokurátor Maroš Žilinka preverí situáciu v súvislosti s pokusom o samovraždu policajného exprezidenta. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. "V súčasnosti je na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove," povedala Tökölyová. (tasr)

Túto informáciu nám potvrdil zdroj z prostredia justície. Lučanský sa vo väzbe pravdepodobne pokúsil spáchať samovraždu a jeho súčasný zdravotný stav je vážny a má byť pripojený na prístrojoch.

"Musíme oznámiť veľmi nepríjemnú správu, že dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný M. Lučanský pokúsil o samovraždu. Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo. Jeho stav je kritický. Všetky bližšie informácie vám poskytneme na brífingu zajtra (streda, 30.12.2020) o 9,00 hod. na Ministerstve spravodlivosti SR, Račianska 71, Bratislava," poskytol stanovisko hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

Nicholsonová hovorí o mega prúseri

Europoslankyňa SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová hovorí o incidente ako o "mega prúseri". "Veľa otázok. Zatiaľ je jasné len jedno. Je to mega, mega prúser, za ktorý musí byť vyvodená zodpovednosť," vyhlásila.

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Opozícia je v šoku

Na tieto informácie už reaguje aj opozičný Hlas-SD. Strana je šokovaná týmto prípadom. Veria,že sa jeho život podarí zachrániť. "Tragický krok generála Lúčanského vnímame ako jeden z dôsledkov atmosféry na Slovensku, kde sa preteky v zatýkaní stali predmetom politického boja. Prezumpcia neviny sa úplne stratila, obvinené osoby sú automaticky označované na zločincov a väzba sa namiesto preventívneho stala trestným opatrením," píše Hlas vo vyhlásení.

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Hlas - sociálna demokracia)

Šimečka trvá na vyvodení zodpovednosti

Na dnešné šokujúce informácie reagoval aj ďalší europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska. "Na mieste je vyvodenie osobnej zodpovednosti. V nasledujúcich hodinách však hlavne musí prísť k jasnému vysvetleniu, ako k tomu mohlo dôjsť. Tak aby nezostal priestor pre konšpirácie, ktoré zničia dôveru v demokratické inštitúcie," píše europoslanec.

MIMORIADNA SPRÁVA! Milan Lučanský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko)

Viac o téme: CelaSamovraždaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu