Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Konflikt sa vyostruje! Sulík opäť vytočil Matoviča, už to raz dokázal, odkazuje mu premiér

Igor Matovič a Richard Sulík si opäť skočili do vlasov. Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič a Richard Sulík si opäť skočili do vlasov. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zdá sa, že premiér Igor Matovič si v týchto dňoch oprašuje staré spomienky na minulú, Radičovej vládu (Iveta Radičová, bývalá premiérka, pozn. red.), ktorú podľa jeho slov priviedol ku koncu súčasný minister hospodárstva a líder koaličnej SaS Richard Sulík. Konflikt medzi nimi dvoma sa v týchto dňoch totiž opäť rozohnil. Premiéra vytočil jeden z rozhovorov ktorý Sulík poskytol.

Išlo o denník SME, kde Sulík hovoril o svojom vzťahu k premiérovi a veru, neboli to práve pozitívne slová. Opäť všetko rozdúchala aktuálna pandémia koronavírusu a nové opatrenia či zavreté školy.

Dostal aj otázku na to, či sa oplatí zo strany SaS zotrvať v takej koalícii. Spomína sa aj neúspech otvoriť školy zo strany ďalšieho ministra SaS Branislava Gröhlinga. "Keď on z nejakej osobnej pomstychtivosti zruší dohody, ktoré boli urobené, alebo nejde otvoriť školy, to sa, prosím pekne, pýtajte jeho. Ja si tiež myslím, že to zachádza priďaleko. Igor Matovič je extrémne vzťahovačný a extrémne pomstychtivý človek. Ale extrémne. Neviem s tým nič urobiť, ale napriek tomu je stále dosť oblastí, kde môžeme presadzovať hodnoty SaS a robiť dobrú robotu a zostanú po nás aj výsledky. Preto v tom budeme pokračovať," povedal vicepremiér Sulík o povahe premiéra. "On už toho narozprával toľko, že pár urážok hore-dole moje rozhodnutie nezmení," dodal ešte Sulík na otázku, či neodíde.

Konflikt sa vyostruje! Sulík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matovič to už nevydržal

Premiér si zrejme rozhovor prečítal a očividne sa mu spomínané riadky nepáčili. Dokonca si ho na svoju časovú os na sociálnej sieti Facebook zazdieľal a k tomu pridal rozsiahly komentár. Pospomínal si na časy Radičovej vlády, ktorá nevydržala celé 4 roky. "Toto tu už raz bolo. 10 rokov dozadu takto vytrvalo mesiace búšil do Ivety Radičovej, kým jej ľuďmi vytúženú vládu nezničil a vydláždil tak cestu k návratu mafie k 8-ročnej vláde," myslí si premiér o Sulíkovi.

Konflikt sa vyostruje! Sulík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Sulík burcuje nenávisť ľudí voči mne

Matovič štipľavo zareagoval aj na opakovanú Sulíkovu kritiku opatrení. "Nenávisť, ktorú v ľuďoch burcuje voči mne, koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi, pandemickej komisii, krízovému štábu ... dramatickým spôsobom znižuje ochotu ľudí dodržiavať opatrenia ... a dopady vidíme dennodenne v rekordných štatistikách chorých a mŕtvych," dodal Matovič, a to ešte stále nebolo všetko.

Dodal, že Sulík šíri ťažký populizmus, na ktorý ľudia doplácajú. "Človek, ktorý v tejto dramatickej situácii dokáže dať na zasadnutí vlády otázku: “Na čo tú krivku pozitívnych máme znižovať, keď aj tak potom narastie?” ... je najväčším ohrozením životov a zdravia ľudí," uzavrel.

Konflikt sa vyostruje! Sulík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: Konflikt Igor MatovičRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu