Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom nezvláda nápor: V kolóne stoja stovky kamiónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

VYŠNÉ NEMECKÉ – Pred hraničným priechodom vo Vyšnom Nemeckom stojí na slovenskej strane hranice aktuálne približne 250 kamiónov. Ako uviedla hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Martina Rybanská, colníci očakávajú zlepšenie stavu až začiatkom budúceho roka.

Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke FS SR je čakacia doba na vstupe na územie Slovenska aktuálne 14 hodín, na výstupe 16. "Príčinou dlhšej čakacej doby je mimoriadny nárast počtu kamiónov, ktoré si po vyčerpaní limitu prepravných povolení na kalendárny štvrťrok, najmä v Poľsku, ale aj v Maďarsku, volia výstup z Európskej únie práve cez Slovensko, v dôsledku úspor prepravných nákladov," ozrejmila Rybanská dôvod tejto situácie. Jej zlepšenie očakávajú colníci až začiatkom budúceho roka, keď budú k dispozícií aj poľské a maďarské prepravné povolenia vydané pre rok 2021.

Podľa Rybanskej ďalších slov stoja čakajúce kamióny na slovenskej strane hranice pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké na krajnici vozovky a v pravom jazdnom pruhu príjazdovej cesty k hraničnému priechodu v extraviláne obce, "pričom ľavý jazdný pruh je prejazdný bez akýchkoľvek obmedzení".

Aby sa dopravcovia vyhli dlhému státiu FS odporúča dopravcom, ktorí ešte majú platné poľské a maďarské prepravné povolenia, prípadne iné platné povolenia, ako napríklad multilaterálne prepravné povolenie CEMT, využiť hraničný priechod na území Poľska a Maďarska.

Viac o téme: KamiónyHraniceKolónaVyšné Nemecké
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu