Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Ako bude vyzerať cezhraničný režim? Opäť zmeny! Rizikové susedné štáty a potrebný PCR test

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Všetky štáty naokolo budú červené a testovanie na hraniciach sa od pondelka nezačne. Aj takto by mohol vyzerať cezhraničný režim, ktorý bude panovať v najbližších dňoch. Vláda ešte definitívne nerozhodla. Vyzerá to ale tak, že potrebný bude aj PCR test.

Na hraniciach treba prispôsobiť režim tak, aby nevznikali problémy. Po rokovaní vlády to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok s tým, že v stredu na ministerstve zasadá komisia, ktorá má uplatniť zmenu na hraniciach. Potom zasadnú aj ďalšie dve grémiá.  

"Prvým cieľom je prispôsobiť to stavu, aký je u nás doma, čiže znížená mobilita a zachovať udržateľnú priepustnosť hraníc, samozrejme s testami, ktoré budú musieť mať k dispozícii," uviedol Korčok. Bližšie informácie poskytnúť minister nechcel.

KORONAVÍRUS Ako bude vyzerať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Testovanie, ktoré sa malo začať na hraniciach od 16. novembra, sa ale zatiaľ neuskutoční. Upozornila na to televízia Markíza. "Pohyb cez hranice nám dnes nepredstavuje riziko," vyjadril sa premiér Igor Matovič. 

Všetky štáty naokolo ale budeme považovať za "červené", teda rizikové. Slovensko totiž preberá semafor rizikových krajín z pohľadu pandemickej situácie od Európskej komisie. Podľa všetkého teda budeme musieť zaviesť rovnaké opatrenia, aké platia napríklad s Českom. Pri prejazde hraníc je v prípade našich českých susedov potrebné preukázať sa PCR testom, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Pendleri však majú výnimku. 

ODDNES PLATIA DÔLEŽITÉ ZMENY SLOVENSKO JE PRE ČESKO 🇨🇿 RIZIKOVOU KRAJINOU, POTREBNÝ JE TEST NA HRANICI S UKRAJINOU...

Uverejnil používateľ Martin Klus Nedeľa 8. novembra 2020

Je teda možné, že o pár dní bude na prejazd ktoroukoľvek hranicou potrebný práve PCR test, nie antigénový test. Konzílium, ktoré zmeny navrhne na schválenie ústrednému krízovému štábu, zasadá vo štvrtok.

Viac o téme: TestovanieHraniceSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu