Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Laurenčík vyzval Fica, aby sa vzdal mandátu poslanca

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Milan Laurenčík (SaS) vyzýva poslanca a šéfa Smeru-SD Roberta Fica, aby sa vzdal poslaneckého mandátu.

Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák. Podľa Laurenčíka má Fico strach, čo na neho prezradí bývalá štátna tajomníčka za Smer-SD Monika J. a kedy si po neho príde polícia. "Je nanajvýš zrejmé, že keď roky Robert Fico chránil Moniku J. a kryl jej chrbát, musí byť teraz plný strachu, čo na neho vo svojej výpovedi vo svojej zúfalosti, že ju všetci opustili, povie a kedy si po neho príde polícia. Ak jej ďakoval za kus dobrej roboty, ďakujem jej ja za to, že sa rozhodla rozprávať. Robert Fico by však spravil najlepšie, keby sa vzdal poslaneckého mandátu a bol tak ušetrený hanby, keď by dal parlament súhlas na jeho vzatie do väzby. Sedieť v parlamente a do poslednej chvíle obhajovať zločincov musí byť aj pre jeho psychické zdravie zaťažkávacou úlohou," skonštatoval Laurenčík.

Monika J. sa v stredu (25. 11.) pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) priznala k svojej trestnej činnosti. Vypovedať mala rozsiahlo. Uviesť mala okolnosti, ktoré sú jej známe o skutkoch, ktoré sú jej kladené za vinu. Zároveň sa podrobne vyjadrovala aj k osobám, ktoré súvisia s jednotlivými obvineniami, medzi nimi aj k podnikateľovi Marianovi K. Stíhaná má byť pre korupčné trestné činy. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

Viac o téme: MandátRobert FicoNárodná radaMilan Laurenčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu