Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výzvy na referendum ukazujú, že Fico a Pellegrini sú stále spojencami, hovorí Sulík

Šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík
Šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Výzvy na referendum či internetovú anketu za predčasné voľby sú jasným dôkazom toho, že expremiéri Robert Fico (Smer-SD) a Peter Pellegrini (Hlas-SD) sú stále nerozlučnými spojencami a ide im o snahu opätovne oslobodiť svojich ľudí spoza mreží a pokračovať v rozkrádaní Slovenska. Vyhlásil to šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

"Predčasnými voľbami im ide iba o jediné, a to o snahu opätovne oslobodiť svojich ľudí spoza mreží a pokračovať v rozkrádaní Slovenska. Robertovi Ficovi navyše odporúčam začať zbierať podpisy na referendum, aby dostal milosť," skonštatoval Sulík. Pellegrini vyzval vo štvrtok ľudí, aby sa zapojili do internetovej ankety v súvislosti so skrátením volebného obdobia Národnej rady (NR) SR. Anketu plánuje spustiť 17. novembra.

Verí, že ak sa zapojí viac ľudí ako do ankety premiéra Igora Matoviča (OĽANO) pred voľbami, bude to pre vládu rovnako záväzné. Ak sa zároveň väčšina vyjadrí za ukončenie funkčného obdobia vlády, predloží Hlas-SD do parlamentu ústavný zákon o skrátení volebného obdobia NR SR, aby plénum rozhodlo o predčasných voľbách. Pripustil iniciovanie referenda, ak koalícia návrh odmietne.

Fico zase v stredu (11. 11.) vyhlásil, že ak bude strana cítiť podporu verejnosti, spustí zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. Smer-SD cíti podľa Fica u ľudí vlnu odporu voči premiérovi Matovičovi a vláde. Ak majú ľudia dosť ponižovania, nedemokratických metód či porušovania ľudských práv, Fico ich vyzval na podporu referenda. Zámer referenda víta aj mimoparlamentná SNS.

Viac o téme: ReferendumRobert FicoRichard SulíkPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu