Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma v nitrianskom nákupnom centre pri inštalácii vianočnej výzdoby: Mladý muž spadol z 20 metrov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Inšpektorát práce)

NITRA - V pondelok skoro ráno sa v Nitre odohralo obrovské nešťastie. Vešanie vianočnej výzdoby sa zmenilo na tragédiu po tom, čo došlo k pádu jedného z pracovníkov českej firmy. Z výšky približne 20 metrov dopadol kolmo na sklenené zábradlie a interiérovú dlažbu. Prišiel o nohu, no mal šťastie, že vôbec prežil.

Mnohí sa radi kochajú vianočnou výzdobou. Dopĺňa sviatočnú náladu nielen v uliciach, ale aj v nákupných centrách. Málokto však vníma, aké nebezpečné môže byť jej inštalovanie, ktoré sa neraz vykonáva vo veľkých výškach. Dôkazom je nedávny prípad z Nitry, kde došlo k obrovskému nešťastiu.

Pád z 20 metrov

Všetko sa zomlelo v pondelok skoro ráno, okolo štvrtej hodiny v nitrianskom nákupnom centre. Cieľom výškových prác bolo inštalovanie vianočnej výzdoby. Dokončiť ju však nestihli. Už po zavesení prvých ozdôb došlo k pádu jedného z pracovníkov českej firmy. 

Dráma v nitrianskom nákupnom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Inšpektorát práce)

"Z doposiaľ nezistených príčin došlo k jeho pádu z 3. poschodia približne z výšky 20 metrov," opísal hlavný inšpektor práce Milan Letko. Muž zavadil o sklenené zábradlie a prišlo k amputácii nohy od kolena nižšie. Našťastie však prežil. Život mu zrejme zachránili drevené kvetináče, ktoré stlmili pád.

Dráma v nitrianskom nákupnom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Inšpektorát práce)

S viacerými závažnými poraneniami ho previezli do Fakultnej nemocnice Nitra. "Momentálne je hospitalizovaný na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny. Jeho stav je stabilizovaný," priblížila hovorkyňa nemocnice Táňa Kubinec.

Dráma v nitrianskom nákupnom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Inšpektorát práce)

Nelegálna činnosť?

Úraz sa stal zamestnancovi spoločnosti usadenej v Českej republike. Ako uviedol Letko Inšpektorát práce Nitra má podozrenie z nelegálneho zamestnávania poškodeného, ďalej vo veci koná a zisťuje ďalšie skutočnosti súvisiace s vyšetrovaním predmetného úrazu.

Miesto dopadu: Muž dopadol medzi kvetináče. Tie počas zásahu RZP presunuli na iné miesto.
Zobraziť galériu (7)
Miesto dopadu: Muž dopadol medzi kvetináče. Tie počas zásahu RZP presunuli na iné miesto.  (Zdroj: Inšpektorát práce)

"Rozsah a miera zavinenia sú v štádiu vyšetrovania. Inšpektorát práce Nitra v prípade zistenia nedostatkov uloží  pokutu až do výšky 200 000 eur," dodal Letko.

Prípadom sa zaoberá aj polícia. Hovorkyňa Viktória Borkolová priblížila, že v nemocnici skončil občan Českej republiky, nešlo o Slováka. "Polícia okolnosti prípadu a mieru zavinenia vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví," uzavrela.

O vyjadrenie sme požiadali aj zástupcov nákupného centra OC Mlyny, kde sa udalosť odohrala. Na otázku, či do budúcna plánujú opatrenia, aby sa podobným nešťastiam zabránilo, zatiaľ nereagovali. 

Viac o téme: PádVianočná výzdobaNákupné centrumNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu